La festa de Sant Antoni Abat bufa les espelmes dels 'més de 150 anys' a Sant Cugat amb la rua dels Tres Tombs

Prop d'una vintena de carros han desfilat pels carrers de la ciutat fins que s'ha fet la benedicció dels animals


  • Comparteix:

Sant Cugat ha celebrat aquest diumenge la festa de Sant Antoni Abat, patró dels animals, amb la rua dels Tres Tombs. Prop d'una vintena de carrosses amb cavalls han desfilat des de l'avinguda del Pla del Vinyet fins a la plaça de Barcelona, fent un circuit que ha mantingut el recorregut de l'any passat, ja que es va modificar per optar per vies més amples, sense pendents i amb un terra que garantís la seguretat dels cavalls. També s'hi ha aplicat el 'Protocol de Seguretat i Benestar Animal. Reglament d'Ordre de Cavalcades i Passades dels Tres Tombs de Catalunya'. Cap al final del recorregut ha arribat el moment dels autèntics protagonistes de la festa: la benedicció dels animals ha anat a càrrec del rector de la parròquia de Sant Pere d'Octavià, Emili Marlés, que primer ha beneït els cavalls que duien les carrosses de la rua, i després els animals de companyia que han sortit a veure-la.




Amb tot plegat, Rosa Díaz, secretària de la Comissió de Festes de Sant Antoni Abat, ha valorat molt positivament la cavalcada, que enguany celebrava "més de 150 anys" de la festivitat de Sant Antoni Abat a Sant Cugat. "Ha sigut una festa que hem intentat que sigui una mica diferent dels altres anys. Hi ha hagut molts carros, gairebé una vintena", ha comentat Díaz. La secretària de la comissió també ha destacat que la rua ha sigut "molt maca" i que "hi ha hagut molta gent seguint els Tres Tombs".

La desfilada ha acabat a la plaça de Barcelona amb la rebuda per part de les autoritats municipals.




Rosa Díaz

Ha sigut una festa que hem intentat que sigui una mica diferent dels altres anys. Hi ha hagut molts carros, gairebé una vintena. Com tothom haurà pogut comprovar, ha sigut una rua molt maca i en principi tot ha anat força bé. I hi ha hagut també molta gent seguint els Tres Tombs.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.