El nou any japonès triomfa a Sant Cugat

El mochi, jocs tradicionals i balls han sigut els protagonistes de la jornada en el nou any nipó celebrat al Col·legi Japonès


  • Comparteix:

El nou any japonès s'ha celebrat aquest diumenge amb màxima afluència de públic al Col·legi Japonès de Barcelona a Sant Cugat. La festa ha exemplificat l'intercanvi de cultures entre el Japó i Catalunya. L'acte ha servit per donar a conèixer la cultura i les tradicions del canvi d'any del país nipó, en què l'animal del nou any és el conill. A la celebració ha estat convidat el Cònsol General del Japó a Barcelona Yasushi Sato, que ha pronunciat unes paraules d'inauguració de l'any nou.

La festivitat japonesa al Col·legi havia estat interrompuda dos anys a causa de la pandèmia, però aquest any si s'ha pogut celebrar i tots plegats han pogut donar la benvinguda el 2023. La festa ha estat organitzada per la Barcelona Suiyokai, l'Associació d'empresaris japonesos a Catalunya i Casa Nippon Barcelona, que han ofert actuacions musicals i també l'oportunitat de gaudir tant d'activitats relacionades amb la cultura nipona, com de la gastronomia d'aquestes festes, on destaca el mochi, un dolç japonès fet de pasta d'arròs.

També els assistents han pogut degustar menjar típic japonès com el yakisoba, el pollastre fregit o els dorayakis. D'altra banda, han destacat l’obertura del barril de sake, el posterior brindis amb aquesta beguda nipona i els jocs de cometes, el hanetsuki i el kendema, oci típic japonès.

El Cònsol General del Japó a Barcelona, Yasushi Sato, ha expressat la importància del col·legi al municipi i la intenció de donar-se a conèixer: "el col·legi japonès és aquí des de fa més de tres dècades i ja és part de Sant Cugat. El que volem és retribuir l'acollida de la gent d'aquí. També volem compartir un part de la nostra cultura perquè la gent de Sant Cugat ens coneguin més".





Yasushi Sato

El col·legi japonès és aquí des de fa més de tres decades i ja es part de Sant Cugat. El que volem es retribuir l’acollida de la gent d’aquí. També volem compartir un part de la nostra cultura per a que la gent de Sant Cugat ens coneguin més.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.