La propietat dels sis edificis sense calefacció de Can Mates està buscant una empresa que es faci càrrec del manteniment

L'Ajuntament s'ha posat en contacte amb el fons d'inversió propietari dels sis edificis per fer d'intermediari i trobar una solució per a les famílies


Temes relacionats

Sis edificis de Can Mates, sense calefacció ni aigua calenta des de diumenge (24/gen/23)


  • Comparteix:

La façana d'un dels sis edificis afectats, al carrer Josep Irla / Foto: Google

La façana d'un dels sis edificis afectats, al carrer Josep Irla / Foto: Google

Testa Residencial, propietària dels 86 habitatges de Can Mates -repartits en sis edificis- que estan sense calefacció ni aigua calenta des de diumenge, està parlant amb una empresa perquè es faci càrrec del manteniment i la reparació de la caldera. Segons han explicat fonts municipals a Cugat Mèdia, l'Ajuntament s'ha posat en contacte amb Testa per interessar-se per la situació de les famílies afectades i mirar d'ajudar per solucionar el problema. Testa ha explicat al consistori que l'empresa que tenia contractada per al manteniment energètic, Fusiona, va 'desaparèixer' el 31 de desembre sense fer cap traspàs. Aquesta empresa, al seu torn, tenia subcontractat el manteniment a una tercera empresa, i és amb aquesta amb qui ara Testa està parlant perquè se segueixi fent càrrec del manteniment dels sistemes energètics d'aquests sis blocs de Can Mates.


La primera promoció público-privada de Sant Cugat

Aquests habitatges són fruit de l'acord signat el 2010 entre Promusa i la promotora del Banc de Santander, Altamira Real Estate. El 2012 van acabar les obres i es van adjudicar a través d'un sorteig públic a través de l'empresa municipal d'habitatge. Aquesta va ser la primera vegada que un promotor privat construïa Habitatges de Protecció Oficial a la ciutat, i el primer cop que un promotor privat cedia l'adjudicació dels seus pisos a l'administració municipal. Posteriorment, Altamira Real Estate es va vendre aquesta promoció i ha anat canviant de mans diverses vegades fins ara és propietat del fons d'inversió Testa Residencial.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.