Primers passos per construir habitatge assequible a Can Cabassa

Oberta la consulta pública per modificar l'entorn urbanístic de Can Cabassa


  • Comparteix:

Vista aèria de Mira-sol i Can Cabassa / Foto: Google Maps

Vista aèria de Mira-sol i Can Cabassa / Foto: Google Maps

L'Ajuntament sotmet a consulta pública la modificació del Pla General Metropolità (PGM) que afecta la finca de la masia de Can Cabassa, a Mira-sol. Són més d'11.000 metres quadrats, dels quals el consistori vol reservar 1.000 per construir-hi habitatge assequible. A més, es preveu millorar l'entorn urbà i les zones verdes, així com 'garantir la conservació i posar en valor l'element patrimonial' de la masia, per a la qual es proposa que aculli una residència universitària.

La consulta s'ha obert aquest dilluns i es tancarà el 3 de febrer. Un cop superat aquest pas, caldrà redactar el document que haurà de sotmetre's, en aquest ordre a l'aprovació inicial, al termini de presentació pública, a l'aprovació provisional i, finalment, a la definitiva.

La modificació urbanística en aquesta zona ha estat un dels debats habituals al consell de barri de Mira-sol. El 2015 el pla que hi havia sobre la taula es va suspendre per les al·legacions veïnals per reduir el nombre d'habitatge públic a la zona. L'any següent, es va engegar un procés participatiu i el 2019 l'Ajuntament va demanar ajuda a l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) per estudiar les possibilitats de la zona.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.