La Generalitat nega que les especialitats a Sant Cugat tinguin llistes d'espera de fins a 12 mesos


  • Comparteix:

Els temps d'espera són de 30-35 dies, com al conjunt de la Regió Sanitària Centre

Els temps d'espera són de 30-35 dies, com al conjunt de la Regió Sanitària Centre

El departament de Salut de la Generalitat desmenteix que les llistes d'espera de les especialitats a la nostra ciutat arribi fins als 12 mesos en alguns casos, com havia denunciat la Federació d'Associacions de Veïns de Sant Cugat, i assegura que els temps d'espera se situa en 35 dies de mitjana. Tot i això, el gerent de la Regió Sanitària Centre ha explicat que en breu estarà enllestit un Pla Sanitari per al Vallès Occidental que reduirà les llistes d'espera a través de la descentralització.

El gerent de la Regió Sanitària Centre, el doctor Josep Ganduixer, assegura que, amb les dades actualitzades a 31 de desembre del 2004, les llistes d'espera de les especialitats a Sant Cugat són d'entre 30 i 35 dies de mitjana. En concret, el temps d'espera va des dels 5 dies fins als 149 dies en especialitats com reumatologia, però queden lluny dels 12 mesos que havien denunciat des de la Federació d'Associacions de Veïns de la nostra ciutat.

El doctor Ganduixer assegura que les especialitats a Sant Cugat tenen unes llistes d'espera similars a les del conjunt de la Regió Sanitària Centre, tot i que s'ha mostrat 'preocupat' pels retards en algunes branques concretes.

Doctor Josep Ganduixer

No ens consta que hi hagi retards de 12 mesos. Sí és cert que en algunes especialitats, com neurologia, oftalmologia o reumatologia, hi ha llistes d'espera importants, però la mitjana són 30-35 dies.


El gerent de la Regió Sanitària Centre ha admès, això sí, que al departament de Salut existeix certa 'preocupació' per les llistes d'espera, i ha apuntat que s'està ultimant l'elaboració d'un Pla Sanitari per al Vallès Occidental que tindrà com a objectiu, entre d'altres coses, millorar l'atenció de les especialitats mèdiques a través de la descentralització dels hospitals de referència.

Doctor Josep Ganduixer

Volem treballar a fons amb els hospitals de referència, perquè els especialistes estan lligats a les consultes externes dels hospitals, el tema de l'atenció de les especialitats.


Recordem que la Federació d'Associacions de Veïns de Sant Cugat ha presentat una queixa al Síndic de Greuges denunciant les 'inadmissibles' llistes d'espera de les especialitats a la nostra ciutat, que arriben, segons fonts veïnals, als 12 mesos en alguns casos, com la branca d'oftalmologia.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.