Els naixements a Sant Cugat recuperen el ritme d'abans de la pandèmia

L'any 2021 van néixer a Sant Cugat 806 infants


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu de dos nadons / Foto: ACN

Imatge d'arxiu de dos nadons / Foto: ACN

La crisi de la Covid-19 va provocar a Sant Cugat una davallada en el nombre de naixements. Des de l'any 2000, el nombre de nounats a Sant Cugat mai havia estat per sota dels 800; l'any 2020, però, aquesta xifra va situar-se en 753. Superada la pandèmia, l'any 2021 el nombre de naixements va recuperar els registres prepandèmics, amb 806 nous santcugatencs. Tot plegat són dades publicades per l'Institut Català d'Estadística (Idescat).




La recuperació que es veu a Sant Cugat, però, no es reprodueix als municipis veïns. Les ciutats de més de 50.000 habitants del Vallès Occidental van experimentar una davallada notable en la natalitat l'any de la pandèmia. El 2021, però, cap d'ells, excepte Cerdanyola, ha recuperat les xifres d'abans de la crisi sanitària; de fet, aquest municipi és l'únic on l'any 2020 la natalitat va ser més alta que l'any anterior.

Així, Terrassa ha passat de tenir més de 2.000 nounats l'any 2019 a no superar els 1.850 en els dos anys successius. En el cas de Sabadell, sí que s'ha produït un repunt després de 2020, però els 1.768 naixements de l'any passat encara són lluny dels gairebé 1.900 de 2019.



Defuncions

La pandèmia, per descomptat, també ha tingut una afectació clara en l'altra banda de la moneda: les defuncions. En els últims anys, al voltant de mig miler de santcugatencs perden la vida cada any. El 2020, amb l'esclat del coronavirus, aquesta xifra va créixer fins a les 701 defuncions.




  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.