Calçots, botifarres i bon ambient a la calçotada del Mercat de Pagès de Mira-sol

Els santcugatencs han menjat cebes tendres amb la tradicional salsa romesco a la calçotada popular que es repetirà cada dissabte


  • Comparteix:

Imatge del Mercat de Pagès de Mira-sol / Foto: Cugat Mèdia

Imatge del Mercat de Pagès de Mira-sol / Foto: Cugat Mèdia

Sant Cugat ha gaudit d'una calçotada popular celebrada aquest dissabte a la tarda al Mercat de Pagès de Mira-sol. L'esdeveniment, organitzat per l'Ateneu Santcugatenc i la Xarxa de Consum Solidari, ha comptat amb la participació de desenes de santcugatencs, que no han volgut perdre's l'oportunitat d'assaborir els calçots. L'objectiu d'aquest mercat, format per diferents parades, és potenciar la venda directa entre els productors i els consumidors i 'fer barri' durant el dinar. Tots els aliments disponibles de l'espai gastronòmic són de temporada. Aquesta activitat es repetirà cada dissabte en la mateixa ubicació i a partir de la mateixa hora (13.30 h) durant febrer i març.

Les cebes tendres, que estan en temporada des de finals d'hivern fins a mitjans de primavera, les han acompanyat amb la tradicional salsa romesco, botifarra (amb opció vegana) i unes postres. Aquest ha estat el menú de 13 euros, però també hi havia una alternativa per als més menuts, d'un preu inferior, amb fideuada i altres àpats.

Imatges dels calçots, que te'ls pots emportar o menjar allà

Imatges dels calçots, que te'ls pots emportar o menjar allà / Foto: Cugat Mèdia

Tot i que durant els pròxims dos mesos els protagonistes seran els calçots, la ciutadania trobarà tota mena d'aliments en el Mercat de Pagès, com pa, mel, formatges, embotits, entre d'altres. Davant del Casal de Mira-sol s'ha facilitat una zona amb taules i cadires perquè, qui ho desitgi, pugui menjar els productes acabats de fer.

La santcugatenca Àngels Cardona, de la Xarxa de Consum Solidari, ha explicat que "el mercat progressa adequadament", tenen una clientela "molt fidel", però voldrien "que vingués més gent".

Amb aquestes jornades, que tindran lloc cada dissabte, el Mercat de Pagès de Mira-sol espera atreu-re l'interès de més persones i gaudir del gènere de la terra.




  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.