15 dies sense calefacció ni aigua calenta a dos blocs de pisos de Josep Irla

Encara no s'ha reparat la caldera que va fallar poc després d'arreglar-la

L'edifici que es troba amb el problema / Foto: cedida

Societat

Publicat el 6/feb/23 per Redacció

La situació en què es troben els veïns de dos blocs de pisos de Can Mates que es van quedar sense aigua calenta ni calefacció fa 15 dies que s'allarga. El problema es va mirar de resoldre fa 10 dies, ja que es va reparar una de les dues calderes de les comunitats afectades, però fa una setmana aquesta va tornar a fallar i la incidència encara no s'ha resolt. Amb tot plegat, hi ha una vuitantena de veïns del carrer de Josep Irla afectats.

Una de les persones que hi viu és Mireia Cairó, que ha explicat a Cugat Mèdia que ja no saben a quina porta trucar. "Ni l'Ajuntament, ni el Síndic de Greuges, ni l'Oficina del Consumidor... a tota aquesta gent ja hi hem anat i se'n desentenen", comenta. "L'única solució que ens diuen que hi ha és denunciar-ho per la via judicial", afegeix Cairó, dient també que ella no es planteja aquesta opció per la despesa que això suposaria.

Una situació que s'allarga

Els problemes amb la calefacció i l'aigua calenta van començar el 22 de gener, amb afectació en els 86 habitatges d'aquesta promoció, on viuen centenars de persones.

Fa una setmana, Cairó apuntava directament la propietat quant a les incidències de l'edifici, però també reclamava responsabilitat a l'Ajuntament. "Si veu que hi ha 200 veïns sense aigua calenta, com a alcaldessa has de fer alguna cosa", va dir sobre Mireia Ingla, a qui instava a passar per la comunitat per conèixer de primera mà els problemes d'aquests grups d'habitatges.

Per la seva banda, Ingla ha mostrat la seva preocupació a través d'un tuit, on ha explicat que aquest dilluns s'ha reunit amb l'empresa que gestiona els habitatges. L'alcaldessa ha detallat també que l'empresa li ha traslladat el pla de treball "per resoldre la situació com més aviat millor" i que s'ha compromès a solucionar els problemes.



La primera promoció público-privada de Sant Cugat

Aquests habitatges són fruit de l'acord signat el 2010 entre Promusa i la promotora del Banc de Santander, Altamira Real Estate. El 2012 van acabar les obres i es van adjudicar a través d'un sorteig públic a través de l'empresa municipal d'habitatge. Aquesta va ser la primera vegada que un promotor privat construïa Habitatges de Protecció Oficial a la ciutat, i el primer cop que un promotor privat cedia l'adjudicació dels seus pisos a l'administració municipal. Posteriorment, Altamira Real Estate es va vendre aquesta promoció i ha anat canviant de mans diverses vegades fins ara és propietat del fons d'inversió Testa Residencial.


DECLARACIONS

Mireia Cairó

Ni el Síndic de Greuges, ni l'Oficina del Consumidor... a tota aquesta gent, ja hi hem anat. I se'n desentenen. No ens donen cap solució. L'única solució que ens diuen que hi ha és denunciar-ho per la via judicial.

Your browser doesn’t support HTML5 audio