La línia de bus L1 de Sant Cugat allarga fins a l'estació de FGC de Valldoreix

L'ampliació del recorregut estarà disponible a partir del 13 de febrer


Temes relacionats

Aquesta és la proposta de la futura xarxa d'autobusos de Sant Cugat (28/nov/22)


  • Comparteix:

Estació d'autobús davant l'estació de FGC de Valldoreix / Foto: Cugat Mèdia

Estació d'autobús davant l'estació de FGC de Valldoreix / Foto: Cugat Mèdia

La línia d'autobusos L1 de Sant Cugat ampliarà el recorregut per arribar a l'estació de FGC de Valldoreix. El canvi, que començarà a funcionar a partir del 13 de febrer, vol potenciar la connexió amb la resta de transports, com els FGC i els autobusos de Valldoreix. Es tracta d'una reivindicació que fa temps que demana l'EMD de Valldoreix i que ara estarà disponible per connectar l'estació amb la resta del barri i el centre de Sant Cugat. Segons ha concretat el regidor de Mobilitat, José Gallardo, la modificació no afectarà la resta de parades de la línia, però si es modificarà el recorregut perquè no passi dos cops per l'avinguda de l'Enllaç de Sant Cugat. Gallardo també ha assegurat que es mantindrà la freqüència de pas dels autobusos, cada mitja hora entre setmana i cada una hora els dissabtes i diumenges.

"El que volem potenciar sobretot és, no només que la gent utilitzi més el transport públic, sinó també aquesta intermodalitat entre autobusos i ferrocarrils", ha afirmat Gallardo, qui ha remarcat aquesta aposta com una estretègia per fomentar el transport públic com a alternativa al vehicle motoritzat i una eina per reduir les emissions contaminants.

La vocal de Mobilitat de l’EMD de Valldoreix, Susana Herrada; juntament amb el tinent d’alcaldia i Mobilitat, Pere Soler, i el regidor de Mobilitat, Jose Gallardo

La vocal de Mobilitat de l’EMD de Valldoreix, Susana Herrada; juntament amb el tinent d’alcaldia i Mobilitat, Pere Soler, i el regidor de Mobilitat, Jose Gallardo / Foto: Foto: Ajuntament



De la seva banda, la vocal de Mobilitat, Transport i Vialitat de l'EMD de Valldoreix, Susana Herrada, ha qualificat l'acord com "històric", ja que després de diverses jornades de reunions entre els dos governs finalment s'ha aconseguit materialitzar una reivindicació de fa anys dels valldoreixencs.

Gestió del transport urbà


Sant Cugat té pendent el traspàs a l'Àrea Metropolitana de Barcelona de la gestió del transport urbà. Segons ha explicat el primer tinent d'alcaldia, Pere Soler, s'està treballant per desbloquejar el traspàs de competències amb l'AMB i ha avisat que aquesta, la de la L1, és només una de les moltes modificacions que hi haurà al servei de mobilitat urbana i interurbana a Sant Cugat en els pròxims anys.







Jose Gallardo

El que volem potenciar sobretot és no només que la gent utilitzi més el transport públic, sinó potenciar també aquesta intermodalitat entre autobusos i ferrocarrils. Crec que és important si el que volem és potenciar el transport públic i que els usuaris deixin el seu vehicle privat a casa. Per tant hem de donar aquesta alternativa perquè des de les administracions fem que la gent canviï els seus hàbits i agafi el transport públic d'una manera útil.

Pere Soler

Estem treballant en desencallar el conveni del traspàs de competències a l'AMB, però hi ha altres serveis que també estem treballant i segurament en els pròxims anys veurem una transformació en el servei de transport urbà i interurbà de Sant Cugat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.