Mossèn Marlés proposa posar plaques solars a la Casa Abacial

El rector de la parròquia de Sant Pere d'Octavià vol que l'església del Monestir tingui zero emissions de CO2


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu del Monestir de Sant Cugat / Foto: Localpres

Imatge d'arxiu del Monestir de Sant Cugat / Foto: Localpres

El rector de la parròquia de Sant Pere d'Octavià, Emili Marlés, ha expressat el seu desig perquè l'església del Monestir i la Casa Abacial, propietat de l'Ajuntament, 'siguin edificis de zero emissions de CO2'. Segons el mossèn, una teulada de la Casa Abacial, la que dona a la llotgeta, té una orientació sud 'òptima' i amb una gran irradiació solar, cosa que permetria que s'hi poguessin instal·lar plaques fotovoltaiques.

Marlés assegura que les plaques no es veurien des del carrer i que no suposarien un problema pel que fa a l'estètica del Monestir. A banda, creu que caldria acompanyar-ho d'un canvi a l'aerotèrmia, eliminant la caldera de gas de la calefacció, i canviant algunes finestres de la Casa Abacial, ja que "la majoria d'elles tenen un vidre simple que gairebé no aïlla". De fet, mossèn Emili explica que ha demanat a una empresa quantes plaques necessitaria el Monestir, i que es va concloure que amb 36 panells solars es podria generar l'energia necessària per al consum anual de la Casa Abacial i de l'església.

Amb tot plegat, el rector ha destacat com seria d'important això per a la ciutat: "Sant Cugat es creu molt el tema de l'ecologia, i que l'edifici més emblemàtic estigui energèticament en aquesta línia seria una cosa molt maca". "També suposa un estalvi pel que fa a les factures de la llum i del gas molt important", ha recalcat. La despesa energètica de l'any passat va ser de 15.110 euros, entre llum i gas, afirma.

Mossèn Emili també insisteix que aquest és un tema "que encara s'està parlant" amb l'Ajuntament i que "ha d'anar madurant". Per això demana que des del consistori, la Generalitat de Catalunya, la parròquia i les empreses de Sant Cugat "ens hi posem".

LA INSTAL·LACIÓ DE PLAQUES FOTOVOLTAIQUES ES TRIPLICA EN UN ANY


Emili Marlés

Sant Cugat es creu molt el tema de l'ecologia, i que l'edifici més emblemàtic estigui energèticament en aquesta línia seria una cosa molt maca. També suposa un estalvi pel que fa a les factures de la llum i del gas molt important.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.