Sant Cugat, cridada a sortir al carrer sota el lema 'Per les persones, aturem la guerra'

Entitats socials de la ciutat han convocat una concentració el 23 de febrer de rebuig a la guerra d'Ucraïna


  • Comparteix:

El cartell de la manifestació s'ha presentat també aquest dilluns / Foto: Cugat Mèdia

El cartell de la manifestació s'ha presentat també aquest dilluns / Foto: Cugat Mèdia

La Plataforma de Pensionistes de Sant Cugat, la Xarxa Solidària i la Universitat Internacional de la Pau (Unipau) volen que Sant Cugat porti als carrers el rebuig a la guerra d'Ucraïna. Aquest mes farà un any que va esclatar aquest conflicte i, per això, les entitats han convocat una manifestació el dijous 23 a les 19 h davant de l'ajuntament sota el lema 'Per les persones, aturem la guerra'. La protesta s'acompanyarà un manifest, que les entitats han traslladat als grups municipals tant de Sant Cugat com de Valldoreix perquè esdevingui declaració institucional.


LLEGEIX AQUÍ EL MANIFEST

La plataforma també ha afirmat que la convocatòria "va creixent", ja que el 31 de gener va reunir-se amb diferents entitats i partits polítics, i ara com ara assegura que està en contacte amb una cinquantena de partits i entitats de l'àmbit cultural, polític i mediambiental, així com ONGs. Igualment, encara es vol ampliar la convocatòria "perquè l'acte sigui tot un èxit".

La directora de la Unipau, Arés Perceval, ha recalcat la tradició de cultura de pau que té Sant Cugat: "Ens neguem a normalitzar la guerra i que es converteixi en una cosa habitual a les nostres vides". "La guerra d'Ucraïna s'afegeix a la trentena de guerres i als 90 conflictes tensats que hi ha ara mateix al món, i creiem que mai no s'han de resoldre els conflictes mitjançant les armes", ha subratllat Perceval, mostrant-se partidària d'una resolució política.

La membre de la Plataforma de Pensionistes de Sant Cugat Neus Medina ha fet una crida a no dur cap bandera ni sigles el dia de la concentració. "El nostre lema és 'Per les persones, aturem la guerra', i hauria de ser un crit ciutadà important", ha justificat.

Per la seva banda, la membre de la Xarxa Solidària Gemma Garcia ha subratllat que la convocatòria va en contra de qualsevol guerra "i a favor de la pau a tot arreu". A més, ha posat en valor que la concentració es faci a Sant Cugat per tal que no sigui necessari desplaçar-se fins a Barcelona per manifestar-se.






Arés Perceval

Ens neguem a normalitzar la guerra i que es converteixi en una cosa habitual a les nostres vides. La guerra d'Ucraïna s'afegeix a la trentena de guerres i 90 conflictes tensats que hi ha ara mateix al món, i creiem que mai no s'han de resoldre els conflictes mitjançant les armes.

Neus Medina

En la nostra concentració no voldríem cap bandera ni cap altre lema que parli d'altres coses. Perquè el nostre lema és precisament "per les persones, aturem la guerra", i seria important que fos un crit ciutadà important.

Gemma Garcia

És una convocatòria en contra de qualsevol guerra, i a favor de la pau a tot arreu. A més, és una convocatòria que es fa aquí, a Sant Cugat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.