La PAS, contra la cacera de senglars: 'És contraproduent'

El membre de la Plataforma Animalista de Sant Cugat planteja mesures alternatives per a controlar la sobrepoblació de senglars


Temes relacionats

'La caça és la manera més natural de controlar la plaga de senglars' (13/feb/23)


  • Comparteix:

Un grup de senglars a un carrer de La Floresta / Foto: Cugat Mèdia

Un grup de senglars a un carrer de La Floresta / Foto: Cugat Mèdia

La sobrepoblació de senglars que afecta ciutats com Sant Cugat és un dels temes que es posen sobre la taula, sobretot, quan aquests animals s'acosten més a les zones urbanitzades. Una de les mesures que intenten fer-hi front és la caça, cosa que des de la Plataforma Animalista de Sant Cugat (PAS) critiquen, tot assegurant que és 'contraproduent'. Així ho ha explicat a Cugat Mèdia Àlex Cuesta, membre de l'entitat, que a banda dels arguments ètics afirma que estan en contra de la caça perquè 'no és eficient' i provoca 'l'efecte contrari'.

"Com que els exemplars que es cacen són adults, els petits es queden sense l'exemplar que els dona seguretat i que els ensenya com comportar-se i hi ha una dispersió d'aquests exemplars i arriben més a les zones urbanes", argumenta Cuesta, observant que aleshores es disgreguen i no estan tan concentrats en grups. Així doncs, des de la PAS proposen alternatives o canvis pel que fa a les batudes de caça. D'entrada, demanen controls d'alcoholèmia a les entrades de les zones de caça, i més informació pública del calendari de caça, ja que consideren que no és prou fàcil de trobar.

A banda, Cuesta aposta per una solució "a llarg termini" basada en l'educació: "La nostra activitat fa que ells tinguin més accés a l'aliment, amb els residus que llencem al bosc pensant que, si és matèria orgànica, es reabsorbirà. I el que fem en realitat és donar accés a l'aliment als senglars". D'aquesta manera, els animalistes reclamen que les escoles ensenyin que no són animals domèstics i que, per tant, les persones no s'hi han d'apropar. "No ens ha de fer pena que no tinguin aliments perquè ells ja van fent", remarca.

Finalment, Cuesta apunta com és de rellevant que hi hagi un bon disseny urbà, "amb contenidors, papereres i un mobiliari que estigui dissenyat de manera que no sigui accessible per als senglars".


Àlex Cuesta

Com que els exemplars que es cacen són adults, els petits es queden sense l'exemplar que els dona seguretat i els ensenya com comportar-se, i hi ha una dispersió d'aquests exemplars i arriben més a les zones urbanes. Aleshores, te'ls trobes més disgregats i no tan concentrats en grups.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.