L'equip de govern es mostra 'preocupat' per les llistes d'espera i demana solucions a la Generalitat


  • Comparteix:

El regidor de Sanitat assegura que el temps d'espera a les especialitats degrada l'atenció sanitària pública

El regidor de Sanitat assegura que el temps d'espera a les especialitats degrada l'atenció sanitària pública

El regidor de Sanitat, Enric Tomàs, s'ha mostrat 'preocupat' per les llistes d'espera de les especialitats a Sant Cugat i ha instat la Generalitat a resoldre el problema de forma ràpida per evitar la degradació de l'atenció sanitària pública a la nostra ciutat. Tot i no qüestionar les xifres aportades pel departament de Salut, que fixa en uns 35 dies de mitjana el temps d'espera, el regidor assegura que en determinades especialitats les llistes d'espera són molt superiors i provoquen que alguns pacients prefereixin recórrer a la sanitat privada.

Enric Tomàs considera que els 30-35 dies d'espera mitjana que presenten les especialitats a la nostra ciutat s'han de contextualitzar, ja que amaguen una realitat 'preocupant'. El regidor de Sanitat assegura que és cert que els serveis urgents s'atenen amb l'adequada celeritat, però afegeix que des de fa molt temps hi ha mancances importants en algunes especialitats que requereixen una solució ràpida i decidida per part del departament de Salut de la Generalitat.

Enric Tomàs

La mitjana de 35 dies no ens ha de fer oblidar que hi ha especialitats amb retards de molts mesos. Calen mesures ràpides, perquè ja portem molt de temps amb aquest problema.


Tomàs creu que les llistes d'espera de les especialitats a Sant Cugat provoquen una degradació de l'atenció sanitària pública i porten a alguns pacients a recórrer a la xarxa privada per ser atesos amb més rapidesa.

Enric Tomàs

La situació és preocupant en algunes especialitats i afecta molt negativament a l'atenció sanitària a Sant Cugat. De vegades les llistes es redueixen perquè la gent, cansada d'esperar, recorre a la sanitat privada.


El regidor de Sanitat veu amb bons ulls l'elaboració, per part de la conselleria de Salut, d'un Pla Sanitari per al Vallès Occidental que hauria de permetre, entre d'altres coses, reduir les llistes d'espera a la nostra ciutat, però creu que calen mesures concretes i urgents per posar fi a un problema que s'arrossega des de fa temps.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.