Els Mossos ja han detingut aquest 2023 més de la meitat dels lladres de cases que en tot el 2022

Els robatoris a domicilis han crescut respecte al 2021 un 12,6%, però a Mira-sol les denúncies s'han disparat amb un 75% més que l'any passat


  • Comparteix:

Moment de la roda de premsa del balanç delinqüencial del 2022 a Sant Cugat / Foto: Ajuntament

Moment de la roda de premsa del balanç delinqüencial del 2022 a Sant Cugat / Foto: Ajuntament

Aquest 2023 els Mossos d'Esquadra ja han detingut 17 persones per robar dins de cases de Sant Cugat, una xifra que suposa més de la meitat dels que la policia va detenir durant tot el 2022, que van ser 23. El nombre de denúncies per robatoris en domicilis anava baixant cada any des que va tocar sostre el 2017 (699), però aquest 2022 ha tornat a repuntar (+12,6%), malgrat que la dada encara està lluny dels pitjors anys. Pel que fa als districtes, mentre que a la Floresta i Valldoreix han baixat, al Nucli Antic i en especial a Mira-sol han crescut.


Detencions per robatoris en domicilis



El 2019 va ser l'any en què més detencions van fer els Mossos d'Esquadra per robatoris en domicilis amb 52, una xifra que ha anat decreixent des de llavors, coincidint amb el descens de robatoris per la pandèmia, però s'intueix que aquest 2023 podria tornar a créixer. Segons ha explicat el cap de la comissaria dels Mossos de Sant Cugat, Manel Rodríguez, des de principi d'any ja han detingut 17 persones per aquest motiu -incloses les quatre que van comunicar aquest dimarts-, que suposa la meitat de tots els que es van detenir l'any passat.

Evolució del nombre de denúncies per robatoris en domicilis



Pel que fa al nombre de robatoris, les denúncies van anar creixent progressivament des del 2007 fins que el 2017 van tocar sostre amb 699. Des de llavors han anat reduint-se fins aquest 2022, que han tornat a créixer lleugerament (277). D'aquests, 239 van ser robatoris consumats i 38 van quedar només en temptatives.

Per la tipologia de ciutat que és Sant Cugat, la majoria dels 277 robatoris del 2022 van ser en cases (179) mentre que 98 van ser en pisos. En aquest sentit, Manel Rodríguez ha explicat que molts dels robatoris en pisos van ser per la manipulació del bombí de la porta, que és molt més "fàcil" en els pisos que les cases perquè la portes de les cases "estan més reforçades".

Robatoris en domicilis per districtes




Repartits per districtes, la majoria de robatoris es van produir al districte del Nucli Antic, però on més han crescut és a Mira-sol, que han pujat un 75%.




Manel Rodríguez

Les portes de les cases estan més reforçades que la dels pisos i són més fàcils pels lladres



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.