Detinguts tres germans especialitzats en el robatori d'obres d'art a domicilis de Sant Cugat i Barcelona

Entre les peces recuperades, hi ha dues obres de Salvador Dalí valorades en 300.000 euros


  • Comparteix:

Imatge d'una de les obres robades / Foto: Mossos d'Esquadra

Imatge d'una de les obres robades / Foto: Mossos d'Esquadra

Els Mossos d'Esquadra han desarticulat un grup dedicat al robatori d'obres d'art a habitatges. Els agents han detingut tres germans relacionats presumptament amb set robatoris a pisos de Barcelona i Sant Cugat, d'on es van sostreure peces artístiques. Entre elles, dos quadres de l'artista Salvador Dalí, que estan valorats en 300.000 euros i ja han estat retornades als propietaris.



La investigació es va iniciar a principis de l'any passat arran del robatori d'aquestes dues obres de Dalí a un pis de Barcelona, al districte de Sarrià-Sant Gervasi. Es tracta de dos dibuixos realitzats per l'artista el 1922 per il·lustrar el llibre 'Les Gràcies de l'Empordà' per encàrrec de l'escriptor Pere Coromines. Les dues obres han estat autentificades per la Fundació Gala-Salvador Dalí.

Arran d'aquesta investigació, els agents van poder identificar els presumptes autors. Segons han informat els Mossos, es tracta de tres germans que actuaven en zones d'alt poder adquisitiu de Barcelona i Sant Cugat aprofitant que els caps de setmana els propietaris no hi eren i no hi havia vigilància. El seu 'modus operandi' incloïa marcadors dels habitatges i el seguiment durant diversos dies, per després accedir-hi amb el mètode de la palanca o del bec de lloro. Una vegada a l'interior, eren selectius i triaven obres d'art, col·leccions de monedes i altres antiguitats.

Els tres presumptes lladres van ser detinguts al maig a Granollers, les Franqueses del Vallès i Berga, on residien. També es van detenir dues persones més per la seva vinculació en tasques de receptació. En les entrades, els Mossos van recuperar les dues obres de Dalí, cinc obres atribuïdes a Joan Miró, 55 rellotges, col·leccions de monedes i bitllets de diferents països i èpoques, plomes i altres objectes d'or i argent. També quatre armes de foc llargues que havies estat sostretes. Els objectes i obres recuperats i pendents de retornar es poden consultar a la web del cos.

En total, els Mossos vinculen el grup amb set robatoris amb força a domicilis de Barcelona, Sant Cugat, Rubí i Premià de Mar. Els detinguts es troben actualment en llibertat amb mesures cautelars. També estan en llibertat amb càrrecs els dos presumptes receptadors.







  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.