Sant Cugat preveu per al curs vinent tres noves línies de 1r d'ESO i ràtio de 20 alumnes a I3

El procés de preinscripcions ofertarà 910 places a I3 i 630 per a 1r de Secundària

Imatge d'arxiu / Foto: ACN

Societat

Publicat el 23/feb/23 per Anna González

Les preinscripcions escolars per al curs 2023-2024 arrenquen el 6 de març i arriben amb novetats. La ràtio a Infantil 3 (I3) es baixarà a 20 alumnes per aula als centres públics i s'ofertaran tres noves línies a 1r d'ESO, dues a l'institut Leonardo da Vinci i una a l'Arnau Cadell. A més, es consolida la segona línia d'Infantil 3 a l'escola La Floresta, després que per aquest curs la previsió fos d'una sola línia que finalment s'ha ampliat a dues. En total, el procés de preinscripció escolar ofereix a Sant Cugat 910 places per a I3 i 630 per a 1r ESO.

En el cas d'Infantil 3 són 480 places públiques i 430 concertades. Són menys que les 949 ofertades (506 públiques i 443 concertades) de l'any passat com a conseqüència d'una previsió de menys alumnat. De fet, per tercer any consecutiu s'esperen menys escolars a I3. El 2021 eren 976 infants d'aquesta edat empadronats al municipi per iniciar I3, 950 al 2022 i 939 aquest any. Cal recordar que el 20% d'aquests alumnes es matricula en centres privats, fora de la ciutat o no estan escolaritzats.

Aquest descens dels alumnes i el reforç de la segona línia a l'escola La Floresta permetran donar compliment a la ràtio de 20 alumnes per aula a les escoles públiques, com recomana el departament d'Educació. "Ens atrevim a una baixada a I3", ha assegurat en roda de premsa la regidora d'Educació, Pilar Gorina.

La regidora Pilar Gorina durant la roda de premsa / Foto: Ajuntament

En canvi, a Secundària s'amplia l'oferta de places per a 1r davant l'augment del nombre d'alumnes. Ho farà amb tres noves línies, dues al Leonardo da Vinci que arriba a les 6 i una a l'institut Arnau Cadell que passa a tenir-ne 5. D'aquesta manera, el nombre de places passa de 540 a 630.

Per al nou curs, es mantenen les cinc zones escolars i l'adscripció als instituts, posada en marxa aquest any.

Informació del procés

Els centres educatius de la ciutat ofereixen aquests dies jornades de portes obertes per conèixer les seves instal·lacions i el projecte. A més, l'Ajuntament ofereix una sessió informativa en línia a través del canal de Youtube de l'Ajuntament el 2 de març.

Coincidint amb el període de preinscripcions, l'Oficina Municipal d'Escolarització (OME) amplia el seu horari.
  • Dilluns, de 9 a 14 h. Atenció telefònica amb cita prèvia.
  • Dimecres, de 9 h a 14 h i de 16 a 18.30 h. Atenció presencial amb cita prèvia
  • Del 13 al 17 de març obrirà cada dia per atendre les famílies que necessiten suport per fer la preinscripció en línia


  • Per demanar cita prèvia es pot fer a través de l'OAC, del 010 o al web.

    CONSULT A L'ESPECIAL DE CUGAT MÈDIA LA INFORMACIÓ DE LES PREINSCRIPCIONS ESCOLARS




    DECLARACIONS

    Pilar Gorina

    Una de les grans novetats es la baixada de ràtio a 20. Ens atrevim aquest any. Vam tenir 23 fa dos anys i l'any passat vam tenir 22.

    Your browser doesn’t support HTML5 audio