ADENC i SOS Bosc Volpelleres aporten al jutge ubicacions alternatives per a La Mirada

Les propostes de les entitats ecologistes són al costat del Leonardo, a la seva ubicació actual i a la Masia de Can Canyameres


  • Comparteix:

Una de les manifestacións de SOS Bosc Volpelleres a Sant Cugat / Foto: Cugat Mèdia

Una de les manifestacións de SOS Bosc Volpelleres a Sant Cugat / Foto: Cugat Mèdia

A tocar de l'institut Leonardo da Vinci, en el seu emplaçament actual i a la parcel·la de la Masia de Can Canyameres. Aquestes són les tres ubicacions alternatives per al nou edifici de l'escola La Mirada que contempla l'informe que ADENC i SOS Bosc Volpelleres, amb la col·laboració del Fons de Defensa Ambiental (FDA), han presentat al Jutjat contenciós administratiu número 10 de Barcelona.

El document, elaborat per un enginyer, s'ha incorporat com a informe pericial en el ram de prova proposat en l'escrit de demanda presentat en el marc del contenciós interposat contra l'Ajuntament de Sant Cugat, mitjançant el qual s'impugna el 'Projecte de trasplantament d'arbrat i arbustos derivat de la implantació de la nova escola La Mirada al bosc de Volpelleres de Sant Cugat'.

La iniciativa per a l'elaboració de l'informe, que es va presentar a la taula rodona celebrada el gener passat a la Casa de Cultura, va sorgir de "l'immobilisme en la cerca d'alternatives per part de l'Ajuntament i amb l'objectiu d'intentar no prolongar la demora de la construcció de l'escola", segons han explicat les entitats ecologistes mitjançant una nota de premsa. En aquest escrit, també insten "l'equip de govern actual o el que entri com a resultat de les eleccions municipals a treballar en la cerca d'una alternativa que protegeixi íntegrament el bosc de Volpelleres".

Reacció de SOS La Mirada

L'associació SOS La Mirada ha compartit a través de les xarxes socials el seu rebuig a dues de les tres propostes d'ubicació alternativa. Concretament, s'han mostrat en contra de localitzar l'escola a la Masia de Can Canyameres per evitar "eliminar el casal" previst d'ubicar en aquest edifici. L'associació tampoc s'ha mostrat conforme a construir l'escola on actualment hi ha els mòduls per "l'afectació al veïnat del carrer Dolors Bigas".

RECUPERA LA CRONOLOGIA DE LA MIRADA



  • Comparteix:

COMENTARIS

Dir-se SOS La Mirada, que es una escola, i està en contra d’ubicar una escola en zones residencials del barri per que prefereix un casal o per que fa ‘nosa’ als veïns? Increïble! Millor dir-se SOS Casal o SOS prou-escola-que-ens-fa-nosa.

Xavier Bona Garcia . Enviat el 24/feb/23


OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.