La Generalitat preveu dotar Sant Cugat amb 2 ambulàncies destinades només a cobrir emergències


  • Comparteix:

El pla del govern català preveu que bona part dels vehicles destinats a aquest servei portin equip mèdic

El pla del govern català preveu que bona part dels vehicles destinats a aquest servei portin equip mèdic

El nou pla director d'atenció a les emergències de la Generalitat preveu, en principi, que Sant Cugat disposi de dues ambulàncies destinades exclusivament a l'atenció d'emergències. Al conjunt del Vallès Occidental es preveuen un total de 22 vehicles destinats exclusivament a l'atenció mèdica immediata, i dels quals el 23% estaran dotats d'un equip mèdic. D'aquesta manera, el govern català vol reduir el temps d'espera de les ambulàncies a un temps màxim de 10 minuts.

Reduir el temps d'espera de les ambulàncies en les emergències a un màxim de 10 minuts i oferir un servei especialitzat per aquests casos tant a Sant Cugat com a la resta de Catalunya. Aquest és l'objectiu del nou pla director d'atenció a les emergències presentat aquesta setmana per la consellera de Salut Marina Geli, i que contempla que a Sant Cugat hi hagi dos ambulàncies exclusivament per cobrir aquest servei i 22 al conjunt de la comarca.

Segons el conseller delegat del Servei d'Emergències Mèdiques -SEM- , el doctor Ricard Armengol, aquests vehicles a més d'estar especialitzats, seran gestionats directament per la Central de Coordinació d'Ambulàncies del SEM i no per les empreses propietàries de les ambulàncies, com fins ara. Amb tot això, diu, s'aconseguirà reduir el temps d'espera ja que hi haurà una coordinació total dels vehicles i es procurarà una atenció especialitzada pels casos d'atenció immediata. Escoltem a Ricard Armengol

Ricard Armengol

El que pretén el pla és reduir el temps d'espera de les ambulàncies en els serveis d'urgències a un màxim de 10 minuts. A més, té l'objectiu d'oferir una atenció especialitzada per aquests casos.


Segons Armengol el pla també té l'objectiu cobrir tots els casos de la zona de Sant Cugat en que es requereixi d'un equip mèdic complet. Per això diu, es té previst que aproximadament el 23% de les 22 ambulàncies de l'àrea del Vallès disposin d'aquest servei. L'escoltem

Ricard Armengol

Al voltant del 23 per cent de les ambulàncies del Vallès aniran medicalitzades completament. Així sembla que cobriríem, si afegim una millora en la coordinació dels vehicles, totes les emergències que ho requereixen.


Armengol afegeix que les ambulàncies que disposin d'un equip mèdic faran la feina que pot fer un Vehicle Autònom Medicalitzat (VAM) i que s'espera cobrir tots els casos en que es necessiti d'aquest servei. A més, explica, el pla contempla que hi hagi un major número de bases d'ambulàncies de les que existeixen ara al Vallès Occidental.

El proper mes de juny la Generalitat farà un concurs de transport sanitari per tal de portar a terme aquest nou pla director d'atenció a les emergències.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.