8M: La menopausa no marca el final, és l'inici d'una nova etapa

Cugat Mèdia enceta un cicle per donar visibilitat a temes sobre salut femenina amb cinc reportatges durant tota la setmana

Societat

Publicat el 6/mar/23 per Anna González

La menopausa ha estat tradicionalment invisibilitzada tot i afectar en algun moment totes les dones, el 50% de la població mundial. És l'última regla d'una dona; com expliquen les ginecòlogues Sònia Sànchez, de l'Hospital Universitari General de Catalunya, i Eva Fresnadillo, d'Àptima Centre Clínic Mútua Terrassa; i l'inici d'una nova etapa que no té res a veure amb la vellesa o el final de la vida. Aquestes dues professionals insisteixen que cal trencar amb aquesta visió i afrontar amb normalitat els símptomes com poden ser els fogots, l'insomni i l'afectació emocional derivada del canvi hormonal. Aquestes entrevistes formen part d'un cicle sobre salut femenina que Cugat Mèdia emet aquesta setmana coincidint amb el Dia Internacional de les Dones, el 8 de març, i que tracta temes invisibilitzats com la pressió estètica, la violència obstètrica, l'endometriosi i el desig sexual femení.

L'exercici, la dieta i atendre a la part emocional ajuden a fer front als símptomes. De fet, informar-se, compartir l'experiència i donar visibilitat a la menopausa també és, apunten, un bon primer pas per encarar aquesta etapa.

Cugat Mèdia aborda la menopausa de la mà de les doctores en Medicina, i especialistes en ginecologia i obstetrícia, Sònia Sànchez i Eva Fresnadillo. Sànchez, especialista en menopausa i climateri, treballa a l'Hospital Universitari General de Catalunya i al Centre Ginac de Badalona i és tresorera de la Junta Directiva de la Societat Espanyola de Menopausa i vocal de la secció de menopausa de la Societat catalana de Ginecologia i Obstetrícia. Fresnadillo treballa a Àptima Centre Clínic Mútua Terrassa i és adjunta a l'Hospital de Terrassa.

INFORMACIÓ DE LA GENERALITAT SOBRE LA MENOPAUSA


DECLARACIONS

Sònia Sànchez

Està vinculada al final i no és cert perquè arriba sobre els 50 anys. En un país on l'esperança de vida supera els 85 anys, és la meitat de la nostra vida adulta.

Your browser doesn’t support HTML5 audio