LaFACT aterra a Sant Cugat

La Factoria Social de Terrassa ha inaugurat la seva nova seu per a oferir serveis adreçats a les persones grans o amb discapacitat intel·lectual


  • Comparteix:

La Factoria Social de Terrassa (LaFACT) ha triat Sant Cugat per ubicar-hi la seva segona seu. Es tracta d'una factoria que es vol dedicar a millorar la qualitat de vida de les persones grans o amb discapacitat intel·lectual, oferint-los un acompanyament en el procés d'envelliment o en la inserció laboral. Tot plegat, amb activitats i serveis com la fisioteràpia o l'assessorament en ortopèdia. De fet, durant la inauguració de la seu aquest dimarts, s'ha fet saber que aquest acompanyament ja ha començat a Sant Cugat, perquè 10 persones ja en gaudeixen.

El president de LaFACT, Xavier Queralt, ha explicat que s'han volgut emplaçar a la ciutat perquè els van parlar de la necessitat que hi havia amb la gent gran a Sant Cugat, especialment pel que fa als centres de dia que no estiguin lligats a residències. "Aleshores vam veure que també podia ser un lloc per a continuar fent les activitats que ja fem a Terrassa", ha comentat.

L'alcaldessa, Mireia Ingla, també ha assistit a la inauguració, tot destacant que el projecte de LaFACT encaixa molt amb Sant Cugat i fent valdre la qualitat de vida que vol oferir la ciutat. "Coincideix amb la voluntat que té el govern de la ciutat de fer aquesta ciutat accessible per a tothom. Per a les persones que tenen diversitat funcional, per poder accedir a tenir una vida digna amb totes les prestacions. I després per a la gent gran, en aquest agraïment que sempre fem a tot el que ens aporta", ha apuntat l'alcaldessa.

Ara mateix, LaFACT es troba acompanyant 2.000 persones en la vellesa i donant feina a 200 persones amb discapacitat intel·lectual.





Xavier Queralt

A Terrassa ja ens coneixen i ja tenim un ritme, i aquí a Sant Cugat ens van parlar de la necessitat que hi podia haver sobretot amb gent gran. Especialment en centres de dia que no estiguin lligats a residències. Aleshores vam veure que també podia ser un lloc per a continuar fent les activitats que ja fem a Terrassa.

Mireia Ingla

Coincideix amb la voluntat que té el govern de la ciutat de fer aquesta ciutat accessible per a tothom. Per a les persones que tenen diversitat funcional, per a poder accedir a tenir una vida digna amb totes les prestacions, inclòs l'accés a la cultura. I després per a la gent gran, en aquest agraïment que sempre fem a tot el que ens aporta.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.