El 8M tenyeix Sant Cugat de lila

La manifestació ha aplegat un miler de persones recorrent els carrers de la ciutat


  • Comparteix:

Un miler de persones ha fet petits els carrers de Sant Cugat aquest dimecres. Amb motiu del 8M, Dia Internacional de la Dona, una manifestació multitudinària ha clamat contra la violència vers les dones i per la reivindicació dels drets fonamentals per a totes les persones. Ha estat un crit 'contra el racisme, el capitalisme i el patriarcat' amb què s'ha volgut 'aturar tot'. La manifestació ha estat la culminació d'una jornada que ha arrencat al matí amb un tall de trànsit a l'avinguda de Rius i Taulet i amb la reivindicació per aturar el desnonament previst a l'Horta Alliberada, que finalment ha quedat ajornat. També hi ha hagut temps per a l'acte institucional organitzat per l'Ajuntament i que ha aplegat al Celler Modernista prop d'un centenar de persones per reivindicar la 'plena igualtat'. El Club Rugby Sant Cugat, amb un entrenament per a tothom, també s'ha sumat a la jornada reivindicativa.




Inici de la jornada: tall de trànsit i suport contra el desnonament a l'Horta Alliberada

Passaven 10 minuts de les vuit del matí, quan una quarantena de dones acompanyades de pancartes ha tallat l'avinguda de Rius i Taulet. La protesta ha provocat incidències en el trànsit del centre de la ciutat, que segons avançaven s'ha anat reobrint i reorganitzant per part de la Policia Local i els Mossos d'Esquadra.

"Fem aquest tall perquè volem omplir els carrers amb les veus, volem trencar amb la normalitat, volem que s'aturi tot", expressa el manifest repartit pel Comitè de Vaga del 8M. La concentració coincideix amb el cinquè aniversari del tall de vies de FGC pel qual estan encausades set persones.

Moment de la protesta

Moment de la protesta / Foto: Cugat Mèdia


En acabar aquesta acció reivindicativa, el Comitè Vaga s'ha sumat a la concentració prevista a l'Horta Alliberada contra el desnonament dels terrenys. Finalment, el llançament ha quedat ajornat per segona vegada. Des del col·lectiu de veïns que ocupa aquest solar, demanen poder fer-ne ús fins que la propietat -Inmocaixa (CaixaBank)- tingui un pla a desenvolupar en aquest espai buit des de fa dècades i ocupat com a horts des de fa dos.



Acte institucional

L'acte institucional ha aplegat tots els grups municipals al voltant de la lectura del manifest del 8M. "La lluita és constant, lluitem per eliminar estereotips, la discriminació laboral i salarial", han llegit els representants polítics en un acte que ha defensat la plena igualtat i s'ha vestit amb una actuació musical al Celler Modernista.

De la seva banda, l'alcaldessa, Mireia Ingla, ha defensat la "mirada feminista" del govern de la ciutat. "El feminisme, que ens interpel·la a tothom, pica pedra cada dia", ha dit Ingla, qui ha ressaltat com les dones "han de reivindicar una vegada més que la societat encara no és justa ni equitativa".

Moment de la lectura dels discursos institucionals

Moment de la lectura dels discursos institucionals / Foto: Ajuntament


La veu de la cantautora santcugatenca Núria Rossoy ha acompanyat els discursos institucionals. Les cançons reivindicatives i en homenatge a la figura de la dona han ressonat amb força entre el prop del centenar d'assistents.

De moment, el seguiment de la vaga als serveis municipals s'ha fet notar a les biblioteques municipals, amb un seguiment del 100%. A l'altra banda, a les escoles bressol municipals i a les escoles d'Art i Música, cap treballador s'ha adherit a la convocatòria.

Manifestació multitudinària

La manifestació ha aplegat un miler de persones

La manifestació ha aplegat un miler de persones / Foto: Cugat Mèdia

Aquest 8M ha estat el primer des que va esclatar la pandèmia que se celebra sense restriccions. Això, sumat a les reivindicacions, ha convertit la jornada, especialment la de la tarda, en una de les més participades (si no la que més) dels últims anys. Sota el lema 'Un dia no podrem més i juntes ho podrem tot", la convocatòria del Comitè 8M ha aplegat un miler de persones en una protesta que ha recorregut el centre de Sant Cugat, des de la plaça de Lluís Millet fins a Octavià. Pel camí, càntics reivindicatius i ambient festiu, així com les ja habituals enganxades de cartells de protesta en centres d'estètica, entitats bancàries i el Mercadona.


La marxa ha acabat a la plaça d'Octavià, amb una performance, la lectura del manifest i la penjada d'un cartell a la muralla del Monestir.




  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.