Un de cada cinc santcugatencs diu que no arriba a final de mes

Les enquestes de l'Observatori Sociològic revelen que la dada empitjora i el govern diu que saber això els permet prioritzar polítiques municipals


  • Comparteix:

Oriol Sánchez, regidor de Participació i Barris, al costat del regidor de Seguretat, Esports i Benestar Animals, Francesc Carol / Foto: Ajuntament

Oriol Sánchez, regidor de Participació i Barris, al costat del regidor de Seguretat, Esports i Benestar Animals, Francesc Carol / Foto: Ajuntament

El 21% dels santcugatencs assegura que econòmicament no arriba a final de mes. Ho revela l'últim Observatori Sociològic de l'Ajuntament, on es constata que les persones enquestades que asseguren que no poden pagar les despeses vitals bàsiques està creixent. Un 14% té dificultats per pagar el lloguer o la hipoteca; al 19% li costa pagar l'aigua, la llum o el gas; i el 14% no té prou diners per pagar el menjar i la neteja. Aquest darrer indicador és el que ha crescut més: s'ha doblat respecte a l'Observatori de fa un any. Des de l'Ajuntament, el regidor de Participació i Barris, Oriol Sánchez, valora que enquestes com aquestes els ajuden a prioritzar les polítiques públiques.


/ Foto: Ajuntament

L'Observatori també indica que un terç dels enquestats creu que d'aquí a un any la seva situació econòmica personal serà pitjor que l'actual, i un 17% que serà millor.

Pel que fa a les dificultats per pagar el lloguer o la hipoteca, el barri on més persones creuen que d'aquí a un any no podran pagar és a la Floresta, on ho creuen un 25%. Per edat, els joves són els més pessimistes i, per sexes, les dones.

El govern destaca com la precarietat econòmica de la ciutat creix. "De 1.000 persones enquestades, 200 diuen que tenen problemes per pagar les despeses de casa, i això és preocupant", admet Oriol Sánchez, que afegeix que aquestes dades els reforça la idea que cal "dotar de més recursos" l'àrea de Drets Socials.

Fitxa tècnica

L'Observatori sociològic s'ha fet amb 1.080 entrevistes a homes i dones de més de 16 anys amb entrevistes telefòniques (mètode CATI). El treball de camp s'ha fet entre el 9 i el 26 de gener de 2023. El marge d'error és de +/- 2,96%.


Oriol Sánchez

De 1000 enquestes, 200 diuen que tenen problemes per pagar despeses, i això és preocupant.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.