Els gegants i capgrossos de les escoles porten alegria i balls als carrers de Sant Cugat

La 9a edició de la Cercavila d'Escoles ha rebut la participació de deu centres de la ciutat


  • Comparteix:

La 9a Cercavila d'Escoles ha omplert de dansa i alegria els carrers de Sant Cugat. La jornada, organitzada per la colla Gegantera, ha aplegat gegants, capgrossos, cuques i altres figures de fins a 10 escoles de la ciutat. A més, el so de les gralles i les batucades han anat acompanyant el recorregut.

La festa gegantera ha començat de bon matí, on s'han reunit a tots els infants a la plaça de la Vila. Des d'allà, ha començat la desfilada de gegants per la Rambla del Celler. Els més petits han portat tota mena de capgrossos i gegants pels carrers de Francesc Moragas i Santiago Rusiñol on anaven rebent els ànims dels familiars.

La Cercavila d'Escoles tenia el final del trajecte a la plaça d'Octavià, on eren rebudes d'una en una. Representants de cada centre escolar han estat obsequiats amb un record de la 9a edició de la festivitat que se celebra cada dos anys. L'alcaldessa, Mireia Ingla, ha agraït a totes les escoles, alumnes i als Geganters de Sant Cugat per "haver fet possible un dia com aquest".

La responsable del projecte entre els Geganters de Sant Cugat i les escoles, Eva Tataret, ha valorat molt positivament la 9a edició de la Cercavila. "Repreníem la festa al carrer després de quatre anys, l'any 2021, amb la pandèmia vam fer una petita exposició i no vam poder fer la Cercavila", ha afegit Eva Tataret.

El tancament d'aquesta jornada lúdica i especial per als més petits ha arribat amb el popular ball de les figures. Amb el so de les gralles, tots els gegants i capgrossos de les escoles han fet el tancament de la festa abans de tornar al claustre del Monestir.


Eva Tataret

La jornada d'avui ha estat molt bonica



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.