La dansa flamenca i la tornada a la Fira d'Abril centren el Dia d'Andalusia al CPA

L'alcaldessa, Mireia Ingla, ha fet una defensa de la cultura andalusa i de la resta que convergeixen i enforteixen la diversitat de "qualsevol comunit


  • Comparteix:

El ball del grup Desafio Flamenco que ha fet vibrar l'escenari del CPA / Foto: Cugat Mèdia

El ball del grup Desafio Flamenco que ha fet vibrar l'escenari del CPA / Foto: Cugat Mèdia

El Centre Popular Andalús (CPA) ha celebrat el Dia d'Andalusia en un acte on s'ha refermat la 'defensa de les activitats i de la cultura andalusa a Sant Cugat'. A més, des del centre s'ha fet un clam per la tornada de la caseta de l'entitat a la Fira d'Abril i l'Ajuntament li ha donat suport. La festivitat ha estat acompanyada per l'actuació de ball del grup Desafio Flamenco i un dinar popular on el plat principal ha estat 'el potaje'.

La presidenta de l'entitat santcugatenca, Leonor Gómez, qui s'estrenava en aquest càrrec, en una jornada tan especial per al poble andalús ha explicat que "mai renunciarem a l'alegria de difondre la cultura andalusa per Sant Cugat". Per altra banda, la tornada a la completa normalitat després de la pandèmia fa que el CPA torni a "fer activitats com sempre, i una d'elles és tornar a disposar d'una caseta a la Fira d'Abril".

L'acte ha seguit amb el discurs del vicepresident de la Federacions d'Entitats Culturals Andaluses a Catalunya (FECAC), Miguel Jiménez, qui ha ressaltat que "Andalusia és un sentiment". "Aquest any tornarem a ajudar a les entitats a què tornin a poder muntar a la Fira, perquè no seria la fira sense els centres de Sant Cugat, Cerdanyola o Hospitalet", ha afegit Miguel Jiménez.

Mireia Ingla al dia d'Andalusia

Mireia Ingla al dia d'Andalusia / Foto: Ajuntament Sant Cugat



L'alcaldessa, Mireia Ingla, ha destacat que "aquesta és una data assenyalada per als que us sentiu andalusos i també per a tots els santcugatencs". A més, ha fet una defensa de la diversitat cultural que hi ha a la ciutat i com serveix perquè la cultura catalana "s'enriqueixi de tota aquesta gent que arriba al nostre país i que fem aquests intercanvis culturals que és el millor que li pot passar a qualsevol comunitat
Andalusia és un sentiment".

Seguidament, des del teatre del CPA s'ha sentit tant l'himne d'Andalusia com els Segadors, per rendir homenatge a aquesta data de festivitat. Les actuacions del grup de ball Desafio Flamenco han fet el tancament de l'acte portant la cultura i l'alegria del poble andalús sobre l'escenari del recinte. Tot seguit, els assistents al Dia d'Andalusia han pogut gaudir del "potaje", plat típic de la cuina de la regió.








Leonor Gómez

És moment d'esperança, a més, us podrem anunciar que el CPA tornarà a tindre caseta a la Fira d'Abril

Mireia-Ingla

Sant Cugat s'enriqueix de tota aquesta gent que arriba al nostre país i fem aquests intercanvis culturals



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.