'Sant Cugat té un problema d'habitatge evident'

Tres especialistes en urbanisme han criticat el model actual i han debatut amb la ciutadania


  • Comparteix:

Imatge del primer debat sobre el model de ciutat i el seu futur / Foto: Cugat Mèdia

Imatge del primer debat sobre el model de ciutat i el seu futur / Foto: Cugat Mèdia

'Sant Cugat té un problema d'habitatge evident'. Així ha encetat la ponència Joan Barba, membre de la Fundació Sant Cugat, en el cicle de debats reflexius sobre el model de ciutat i el seu futur aquest dissabte a la sala d'actes de la Casa de la Cultura. La jornada ha comptat amb tres especialistes i tots ells han criticat el model de ciutat actual, el barri de Ca n'Ametller i lez zones verdes. Josep Antoni Bàguena, geògraf i president de la Societat Catalana d'Ordenació del Territori, Joan Roger, arquitecte i subdirector de l'Escola Superior d'Arquitectura del Vallès (ETSAV), i Eva Serrats, arquitecte i professora a de l'ETSAV han expressat la seva disconformitat amb l'habitatge de protecció oficial 'perquè no està regulat el preu de venda durant uns anys, i després passa al mercat lliure on només hi poden accedir aquelles persones amb rendes més altes, és contraproduent pel municipi'. També s'han fet noves propostes amb els habitatges unifamiliars als diferents barris del municipi i en què el canvi climàtic ha tingut una presència destacada en aquesta proposta. A més, s'ha exposat que la ciutat ha de 'generar més valor amb l'expansió i fer-la evolucionar, i no quedar-nos com fins ara'.

Durant les ponències han anat explicant el seu punt de vista i han expressat la seva animadversió cap a les zones verdes, 'la ciutat és un resultat del què ha anat passant', s'ha de 'repensar les zones verdes del municipi' i donar-los una volta, perquè el que s'ha fet és una 'vertebració urbana' per generar més valor i 'a vegades no n'hi ha la visió prou llunyana per fer canvis en petites coses i tenir una intenció futura'.

S'ha criticat molt durament el projecte de Ca n'ametller durant el debat, i en Joan Barba, membre de la Fundació Sant Cugat, ha explicat a Cugat Mèdia: "Sant Cugat té un problema molt gran que és l'habitatge, és evident. Amb el ca n'ametller no es resoldrà. En primer lloc, perquè el primer habitatge no es podrà fer fins d'aquí a deu anys, per un tema de tràmits urbanístics. Per tant, a mi el que em preocupa és mentrestant amb la ciutat que ja tenim construïda, perquè no es comencen a fer coses ara mateix i tan aviat com es pugui."

La iniciativa de la fundació ha comptat amb la col·laboració del Grup d'Estudis Locals (GEL) i el suport de l'Ateneu Santcugatenc. Els dies 18 i 25 de març també es duran a terme dos debats més per continuar reflexionant de manera oberta amb la ciutadania sobre l'urbanisme i el territori.








Joan Barba

Sant Cugat té un problema que és l'habitatge, això és evident. Amb el ca n'ametller no es resoldrà. En primer lloc, perquè el primer habitatge no es podrà fer fins d'aquí a deu anys, per un tema de tràmits urbanístics. Per tant, a mi el que em preocupa és mentrestant amb la ciutat que ja tenim construïda, perquè no es comencen a fer coses ara mateix i tan aviat com es pugui.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.