Els ciclistes exigeixen més seguretat i canvis als carrils bici ubicats en la calçada

Unes 300 persones han participat en la bicicletada amb sortida a la plaça de Lluís Millet i arribada a la plaça d'Octavià


  • Comparteix:

Imatge de l'arribada de la bicicletada a la plaça d'Octavià / Foto: Cugat Mèdia

Imatge de l'arribada de la bicicletada a la plaça d'Octavià / Foto: Cugat Mèdia

Els carrers de Sant Cugat s'han omplert de bicicletes aquest dissabte en un acte organitzat per l'Assemblea de la Bici de Sant Cugat, diferents associacions i organitzacions del municipi per reivindicar la desprotecció que pateixen els ciclistes que es desplaça pel municipi. Reclamen més seguretat i canvis als carrils bici ubicats en la calçada i no segregats amb el perill que això comporta. L'emergència climàtica també ha estat molt present a l'acte i és que 'el canvi climàtic és aquí des de fa temps i hem de començar a fer passes endavant abans no ens trobem en una saturació i col·lapsar el sistema mediambiental', ha expressat Poldi Games, membre de l'associació. La bicicletada ha tingut una durada d'una hora i mitja amb sortida a la plaça de Lluís Millet i arribada a la plaça d'Octavià en la que han participat unes 300 persones aproximadament.

Un cop finalitzada la bicicletada ha tingut lloc els parlaments i les reivindicacions. Mar Reguant, membre de l'Assemblea de la Bici de Sant Cugat, ha expressat la necessitat i urgència de fer a la ciutat un canvi perquè està "molt contaminada i amb el que ha crescut cada vegada ho estarà més". Els nivells de contaminació preocupen i es necessita fer un canvi com més aviat millor, ha expressat Roan. "Estem a nivells de contaminació molt elevats", i ha acabat explicant el benefici d'anar amb bicicleta "en el fons tothom se'n beneficia d'anar amb bici, tant les persones perquè és una manera saludable i activa de desplaçar-se, com la ciutat, ja que es reduirien totes les emissions".

D'altra banda, Poldi Galmes, també ha reivindicat que "quan n'hi ha aquestes accions l'Ajuntament hauria de ser partícip i col·laborar, perquè és una feina costosa i anar amb bicicleta és una cosa que la ciutat necessita". Tanmateix, ha criticat l'arquitectura de la ciutat que hi ha actualment "la ciutat s'està abocant a una congestió a escala de cotxes i vehicles privats i el que es necessita és trobar mobilitats alternatives com és la bicicleta, ja que al final té molts beneficis en l'àmbit mental, físic i sobretot en l'àmbit comunitari". A més, ha posat èmfasi en la utilitat de la bicicleta i la gran funcionalitat que ha de tenir al municipi "la bicicleta connecta, connecta entre barris, o hauria de fer-ho, perquè ara mateix no hi ha infraestructures. A més, el tema fonamental de la bicicleta és que connecta entre persones, avui és el millor exemple, hem tingut famílies, nens de quatre anys fins a persones de més de seixanta. Al final la bici és una eina intergeneracional que cal fomentar cada vegada més".

A la bicicletada hi han participat gent de totes les edats, famílies amb criatures i ciclistes habituals que utilitzen aquest vehicle sovint pel municipi i algunes associacions els han acompanyat durant el trajecte com la Unió Ciclista de Sant Cugat, Bikevidrera, Massa Crítica de Sant Cugat, Bicicleta Club de Catalunya, AFES de diferents escoles, Teachers 4 Future i Assemblea pel Clima Sant Cugat.







Mar Reguant

La ciutat està molt contaminada i amb el que ha crescut cada vegada ho estarà més. Estem a nivells de contaminació molt elevats. En el fons tothom se'n beneficia d’anar amb bici, tant les persones perquè és una manera saludable i activa de desplaçar-se.

Poldi Galmes

Es necessita és trobar mobilitats alternatives com es la bicicleta. La bicicleta conecta, conecta entre barris, o hauria de fer-ho, perquè ara mateix no hi han infraestructures. A més, el tema fonamental de la bicicleta es que connecta entre persones, avui és el millor exemple, hem tingut famílies, nens de quatre anys fins a persones de més de seixanta.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.