Els terrenys qualificats d'equipaments podran incloure 'activitats complementàries'

L'Àrea Metropolitana ha fet una modificació del PGM perquè aquestes activitats siguin d'un 15% i l'Ajuntament demana que creixi fins al 20%


  • Comparteix:

El tinent d'alcaldia de Desenvolupament Urbà, Francesc Duch / Foto: Ajuntament

El tinent d'alcaldia de Desenvolupament Urbà, Francesc Duch / Foto: Ajuntament

L'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) ha presentat una modificació el Pla General Metropolità (PGM) perquè es permeti que en terrenys amb una qualificació d'equipaments comunitaris s'hi puguin incloure activitats complementàries a l'equipament principal fins a un 15% als seus 36 municipis. El ple ha aprovat aquest dilluns les al·legacions de l'Ajuntament presentarà per fer créixer aquest percentatge, entre altres. Aquesta modificació neix arran de la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) que va prohibir que Esade pogués incloure oficines d'empreses i, per tant, quan la modificació del PGM es confirmi, podran recuperar Esade Creapolis.

ESCOLTA-HO

El 2013 el consistori santcugatenc va modificar el PGM per permetre la creació d'EsadeCreapolis perquè ocupés un 20% dels terrenys d'Esade, però el TSJC va tombar aquesta modificació perquè va considerar que aquesta és una competència supramunicipal. Sant Cugat ho va demanar a l'AMB, i aquesta va aprovar el 20 de desembre una modificació del PGM amb un període d'al·legacions encara obert.

El tinent d'alcaldia de Desenvolupament Urbà, Francesc Duch, ha explicat que el PGM actual es va fer el 1976 i "moltes de les qualificacions d'usos han quedat desfasats". L'octubre de 2021, però, el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) va limitar l'activitat d'Esade a la innovació i la formació, ja que el dictamen -conseqüència d'un recurs de Núñez i Navarro- anul·lava la modificació del PGM feta per l'Ajuntament el 2013, que hi afegia usos per al lloguer d'oficines. Amb aquella sentència, Esade va deixar de poder acollir noves empreses -no va fer fora les que ja hi havia-, però quan l'AMB aprovi definitivament la modificació de les normes urbanístiques del Pla General Metropolità en relació amb la regulació del sistema d'equipaments, ho podrà tornar a fer.

El regidor de Junts Joan Puigdomènech ha anunciat el vot a favor de les al·legacions perquè ha explicat que les universitats necessiten que s'entengui el concepte de campus universitari "perquè una universitat ja no és només un conjunt d'aules".



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.