Rècord de captures de senglars a Collserola per rebaixar la població

Durant el 2022, s'han capturat 965 senglars, la majoria en ambients urbans


  • Comparteix:

La població de senglars ha baixat a 12 exemplars per quilòmetre quadrat / Foto: Cugat Mèdia

La població de senglars ha baixat a 12 exemplars per quilòmetre quadrat / Foto: Cugat Mèdia

La població de senglars a Collserola ha baixat després de la captura de 965 exemplars al llarg del 2022, xifra rècord. El Pla de xoc que va posar en marxa el Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural ha començat a funcionar amb una davallada d'aquest animal de 17 a 12 per quilòmetre quadrat en només un any. Un 61% (593) de les captures van ser en entorns urbans, el 10,25% (99) en batudes i 28,3% (273) en caces nocturnes.

El pla per reduir i controlar la població de senglars en el parc natural ve motivat per la proliferació d'aquesta espècie no només en entorns forestals sinó a zones urbanes. Per això, es va iniciar aquesta campanya que ha fet rècord de captures el 2022, amb 112 captures més que el 2021.

MIRA EL REPORTATGE DE CUGAT MÈDIA SOBRE L'ÚLTIMA BATUDA DE SENGLARS DE LA TEMPORADA

El Departament de la Generalitat ha explicat que a Sant Cugat o a Barcelona es disposa d'altres mecanismes de captura per no haver de recórrer a armes de foc. Aquests ajuntaments han utilitzat altres eines de control com caixes-gàbia, xarxes de caiguda o la teleanestèsia, sempre realitzades per serveis autoritzats.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.