Els nous llogaters ja tenen les claus de les Cases dels Mestres

Els habitatges del barri de la Floresta es van començar a rehabilitar el 2020


  • Comparteix:

Les Cases dels Mestres ja són una realitat. Els propietaris han rebut una clau simbòlica de les cases que es van començar a rehabilitar en règim de cooperativa l'any 2020, tot i que ja fa un temps que hi viuen. 11 habitatges i un local social comunitari s'han reformat per tal de promoure l'habitatge al barri de la Floresta. Aquest projecte busca donar resposta als problemes d'habitatge del barri i reduir la desocupació, segons ha explicat l'Ajuntament.

El projecte ha comptat amb el finançament de Promusa, la participació de la cooperativa Sostre Cívic, que va rebre la cessió d'ús de l'espai durant els propers 75 anys, i del col·lectiu Clau Mestra i els masovers, que han acabat rehabilitant els habitatges, on antigament vivien els professors de l'escola del barri.

El tinent d'alcaldia de Desenvolupament Urbà i Habitatge, Francesc Duch, ha celebrat que es pugui veure "una reivindicació que fa nou anys que va començar ja feta realitat". A més, ha explicat que dins dels acords de finançament, quan rebin la subvenció de la Diputació, "l'Ajuntament té un pla per urbanitzar el carrer i soterrar la línia de mitja tensió", ha afegit Duch.

El cost total del projecte de rehabilitació de les Cases dels Mestres ha estat d'1,1 milions d'euros. L'arrendament per als inquilins té una durada de 25 anys i tenen un lloguer de 550 euros al mes amb les despeses incloses.


Francesc Duch

Aquestes coses s'han de celebrar, per aquest valor en l'esforç dels masovers. Per fi podem veure aquesta realitat que es va reivindicar fa nou anys



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.