La gatera municipal, a punt

El nou espai podrà acollir gats susceptible de ser adoptats i amb malalties


  • Comparteix:

La gatera es troba entre la Guinardera i Volpelleres / Foto: Ajuntament de Sant Cugat

La gatera es troba entre la Guinardera i Volpelleres / Foto: Ajuntament de Sant Cugat

La nova gatera municipal ja està enllestida i podrà acollir una trentena de gats. S'hi acolliran animals susceptibles de ser adoptats i també de malalts, que podran fer la quarantena en una zona habilitada. L'espai, que es troba a la zona de la Guinardera, és una instal·lació de 360 metre quadrats, amb casetes que donin aixopluc als felins i tanques i reixes per delimitar el recinte. El projecte ha suposat una inversió de 40.000 euros i es posarà en marxa un cop que es contracti, via pla d'ocupació, personal per gestionar-lo. Es tracta d'una mesura provisional, ja que la gestió de la gatera s'ha inclòs amb un lot a la licitació del contracte de recollida d'animals vius.

Aquesta és la primera gatera de què disposa la ciutat. El regidor de Benestar Animal, Francesc Carol, ha avançat que en un futur se'n podrien fer d'altres a la ciutat. També ha dit que hi ha sobre la taula la proposta per crear un refugi destinat a animals salvatges. Aquests dos serveis se sumen a la recollida de gossos, en mans de Caldes Animal fins que es resolgui la licitació.

Actualment, a Sant Cugat hi ha unes 200 colònies de gats censades, amb uns 1.800 exemplars. Carol ha posat en valor la feina que s'ha fet per esterilitzar els felins. Entre 2018 i 2022 es van esterilitzar 1.145 gats, un 65% més dels que van passar pel quiròfan entre 2015 i 2018. El regidor ha explicat que amb aquesta acció, el 60% dels gats de carrer estan esterilitzats.


Francesc Carol

La intenció és, un cop feta aquesta gatera, fer-ne més. Aquí vindran gats que puguin ser adoptats i també els que estan malalts.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.