Una exposició al Claustró dona el tret de sortida al Dia Mundial de Conscienciació de l'Autisme

Durant tot el mes d'abril hi ha programades una desena d'activitats per sensibilitzar la població sobre el TEA i fer un Sant Cugat més inclusiu


  • Comparteix:

Durant l'acte s'ha inaugurat l'exposició del Claustró / Foto: Ajuntament de Sant Cugat

Durant l'acte s'ha inaugurat l'exposició del Claustró / Foto: Ajuntament de Sant Cugat

La inauguració de la mostra 'Expressions fotogràfiques de Sant Cugat', dissenyada i dirigida per Julieta Devoto, que es pot visitar al Claustró durant tot l'abril, ha donat el tret de sortida als actes de commemoració del Dia Mundial de Conscienciació de l'Autisme, que se celebra el 2 d'abril. 'Preparar aquesta exposició ens ha permès estimular la nostra creativitat, introduir-nos en el rol de fotògrafs professionals, treballar habilitats socioemocionals i afavorir el desenvolupament de la personalitat', ha explicat un dels participants, Jannes Baljet. El programa d'activitats, que s'ha presentat aquest dimarts al Claustre, té l'objectiu de sensibilitzar la ciutadania sobre el Trastorn de l'Espectre Autista (TEA) i fer avançar Sant Cugat, cap a un model de ciutat més inclusiu.

"Ens hem de sentir orgullosos i alhora molt conscients de tota la feina que ens queda per fer", ha afirmat la regidora de Salut i Ciutadania, Gemma Aristoy, durant la presentació dels actes. Una presentació que també ha servit per conèixer alguns dels organitzadors de les activitats que s'han programat durant tot el mes d'abril.

La tècnica del Museu de Sant Cugat Berta González ha explicat l'activitat 'Guia'm pel Monestir', un projecte d'inserció laboral i inclusió social de persones amb TEA impulsat pel Museu des de fa més de vuit anys. Així, els diumenges 9, 16, 23 i 30 d'abril, a les 11 h, se celebrarà una visita guiada gratuïta al Claustre a càrrec d'una persona amb TEA.

D'altra banda, Conxa Buil i Rosa Gassió han introduït el protocol adreçat a professionals de detecció precoç del TEA que han elaborat des del CDIAP. La guia, que han anomenat 'Signes d'alerta per a infants amb TEA de 0 a 2 anys', es presentarà el 13 d'abril, a les 12 h, a la Casa de Cultura.

Arnau Cambra i Ismael Guzmán, del Taller Jeroni de Moragas, han parlat del concert d'Árboles amarillos que se celebrarà el 15 d'abril, a les 12.30 h, a la plaça de Barcelona. "Formar part d'aquest grup musical ens permet disposar d'un espai per posar-nos d'acord a traves de la música, assumir responsabilitats i donar una cloenda al treball d'assajos que fem setmanalment", ha explicat Guzmán.

Altres activitats relacionades

Una sessió de cinema adaptat a infants amb TEA, el diumenge 16 d'abril, a les 12 h, als Cinemes Sant Cugat, i la presentació del llibre 'Neurodivina y punto, 40 años siendo autista y yo sin saberlo', el 29 d'abril, a les 11 h, a l'espai Aliats per l'autisme, completen el programa d'activitats d'enguany.

A banda de tot això, el 2 d'abril les façanes de l'Ajuntament i del Mercat Vell s'il·luminaran amb motiu de la commemoració del Dia Mundial de la Conscienciació de l'Autisme.


Jannes Baljet

S'ha elaborat integrant diverses sessions de teoria i pràctica de fotografia de carrer, pensades per estimular la nostra creativitat, introduir-nos en el rol de fotògrafs professionals, treballar habilitats socioemocionals i afavorir el desenvolupament de la personalitat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.