Creu Roja celebra 100 anys sent part de Sant Cugat

L'entitat ha editat un conte i obrirà la celebració a la ciutadania de la mà d'entitats


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu d'una ambulància de Creu Roja a la plaça d'Octavià / Foto: Creu Roja

Imatge d'arxiu d'una ambulància de Creu Roja a la plaça d'Octavià / Foto: Creu Roja

Creu Roja celebra enguany el centenari de la constitució de l'assemblea de Sant Cugat. 100 anys que formen part de la història del municipi i que l'entitat, ara ja Sant Cugat del Vallès - Rubí - Valldoreix, vol compartir amb la ciutadania. És per això que Creu Roja ha preparat un seguit d'activitats i ha editat un conte sobre la seva trajectòria per commemorar l'efemèride.

"Som història de la ciutat", ha afirmat el president de Creu Roja Sant Cugat del Vallès - Rubí - Valldoreix, Lluís Carreras, qui ha destacat la vocació de l'entitat durant la presentació dels actes de celebració.

Presentació dels actes del centenari de Creu Roja

Presentació dels actes del centenari de Creu Roja / Foto: Creu Roja



Per a l'ocasió, Creu Roja ha creat una imatge, obra de l'artista santcugatenc Joan López, que aglutinarà tots els actes del centenari. Com ha explicat el membre de la comissió del centenari Pere Pau Balanyà, la celebració comptarà amb activitats pròpies de l'entitat, així com propostes obertes a la ciutadania i a la participació d'altres entitats de la ciutat.

  • Acte institucional 14 d'abril a les 19 h, al vestíbul del Teatre-Auditori. Es repassarà la història del grup local amb la projecció d'un reportatge elaborat per Cugat Mèdia i la teatralització del conte del centenari. També hi participarà l'Orquestra Simfònica Sant Cugat.
  • Jornada de portes obertes 30 d'abril. Acte obert a la ciutadania i pensat per donar a conèixer la tasca de l'entitat. Comptarà amb una cercavila amb formacions de cultura popular.
  • Celebració amb els voluntaris L'entitat va una crida a aplegar a tots els voluntaris el 16 de juny.
  • Acte infantil Durant la Festa Major de Valldoreix al setembre, Creu Roja organitzarà un acte per als més petits i juntament amb els Gegants per donar a conèixer el conte que ha editat amb motiu del centenari.


  • La cara de la Creu Roja

    Amb motiu del centenari, l'agrupació local també ha editat el conte 'La cara de la Creu Roja', amb la col·laboració de la Fundació la Caixa. Escrit per Rogeli Pedró i amb il·lustracions de Sandra Bea, el conte repassa la història de l'entitat amb personatges reals als quals hi afegeix una part de ficció. "La intenció d'aquest llibre és que el puguin llegir i gaudir petits i grans", ha afirmat Pedró, qui vol que l'obra contribueixi a conèixer la història de Creu Roja i es pugui convertir en un relat de transmissió oral.




    Lluís Carreras

    Som història de la ciutat. El mèrit d'això no és nostre, si no que hem agafat el testimoni de molta gent i la que vindrà. Tenim vocació de permanència

    Rogeli Pedró

    Els contes no són només per a nens petits. La intenció d'aquest llibre és que el puguin llegir i gaudir petits i grans.



    • Comparteix:

    OPINA

    Identifica't per comentar aquesta notícia.

    Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

    Avís important

    Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

    Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

    No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

    Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.