MútuaTerrassa se suma al projecte Recooperem

El centre hospitalari es compromet a lliurar cada dia feiner una setantena de racions de menjar

Josep Rull, Antoni Abad, Ignasi Giménez i Núria Carrés / Foto: CCVO

Societat

Publicat el 30/mar/23 per Redacció

L'Hospital Universitari Mútua Terrassa (HUMT) se suma al projecte de sostenibilitat alimentària Recooperem, impulsat pel Consell Comarcal del Vallès Occidental (CCVO). És el primer centre mèdic que se suma a la iniciativa. Amb l'acord, l'hospital de referència per a Sant Cugat es compromet a facilitar cada dia feiner 15 quilos d'excedent alimentari, que equivalen a 73 racions diàries; 18.250 racions cada any.

L'adhesió s'ha presentat aquest dimecres a l'HUMT, amb la presència del president de l'entitat, Antoni Abad; el president del CCVO, Ignasi Giménez; el director de Compromís Verd de Mútua Terrassa, Josep Rull; i la gerent del CCVO, Núria Carrés.

El projecte de sostenibilitat alimentària té per objectiu la prevenció de pèrdues i el malbaratament alimentari, la prevenció de residus, la cohesió social i la igualtat a la comarca del Vallès Occidental. Ara mateix, Recooperem compta amb 56 centres de producció actius: 50 escoles, quatre empreses i un hospital. També es compta amb la participació de 18 empreses de restauració i 13 entitats socials. Des de 2019 s'han recuperat 36.818 àpats i s'ha arribat a 1.503 famílies beneficiades.