Els 60 pisos de la promoció de Jeroni Pujades ja són llars

El nou veïnat ha recollit aquest dijous les claus de la promoció d'habitatge de lloguer protegit


Les claus dels 60 habitatges de la promoció de lloguer protegit de Jeroni Pujades ja són en mans dels nous inquilins. Les han recollit aquest dijous en una trobada a la zona comunitària d'aquests edificis, que disposen de pisos de dues i tres habitacions, d'entre 60 i 70 metres quadrats. Són habitatges construïts amb una estructura de fusta i amb la màxima qualificació energètica. A més, els dos edificis compten amb plaques fotovoltaiques per generar electricitat, sistema de reciclatge d'aigües grises i altres elements de bioclimatisme, a més de màquines aerotèrmiques per a la calefacció i l'aigua calenta.



La il·lusió per un nou habitatge s'ha fet notar entre els nous llogaters. "Comenceu una nova aventura, és molt emocionant", ha celebrat l'alcaldessa, Mireia Ingla, que ha posat sobre la taula la necessitat que Sant Cugat ofereixi "oportunitats per quedar-se a viure". Ha posat en valor la il·lusió, però també ha recordat la decepció que poden haver sentit aquelles persones a qui la sort no va somriure en el sorteig.



La inversió municipal per fer-la realitat ha estat de 7,5 milions d'euros. Tot plegat forma part Pla d'Habitatge Assequible 2030, amb què es vol en els propers set anys construir 3.000 nous habitatges perquè almenys el 10% del parc de la ciutat sigui de lloguer assequible. Avui, a Sant Cugat hi ha 836 habitatges de lloguer assequible, dels quals 572 són de Promusa, 175 són promocions privades i 89 són de la borsa d'habitatges privats de lloguer assequible, gestionada per Promusa.



Mireia Ingla

Ja m'agradaria fer això més sovint. El que aquesta ciutat necessita és donar l'oportunitat a tantes persones perquè s'hi puguin quedar a viure.


TAMBÉ ET POT INTERESSAR