Pas endavant cap a la millora paisatgística i ecològica de l'estany de la Guinardera

La segona fase d'adequació de l'estany, pressupostada en 480.000 euros, està en fase de licitació i hauria de començar aquest any


Mapa del projecte de l'estany de la Guinardera / Foto: Ajuntament

Mapa del projecte de l'estany de la Guinardera / Foto: Ajuntament

La millora paisatgística i ecològica de l'estany de la Guinardera, actualment en fase de licitació, hauria de començar aquest mateix any. Es tracta de la segona fase d'adequació d'aquest espai, i compta amb una inversió prevista de 480.000 euros per part de l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB). Les obres, incloses dins del Pla de Sostenibilitat Ambiental (PSA) de l'AMB, contemplen la revegetació dels marges, la creació d'un camí perimetral, la creació de miradors i passarel·les a nivell d'aigua, l'adequació de grades i la instal·lació de rètols de senyalització per informar dels valors de l'estany i del seu paper ecosistèmic.

La primera fase del projecte de restauració de l'estany es va dur a terme l'any 2018 a través dels Pressupostos Participatius. Els treballs van servir per buidar l'estany, col·locar una nova base impermeable i millorar la vegetació existent.

El primer tinent d'alcaldia, Pere Soler, i el regidor de Serveis Urbans, José Gallardo, han presentat la segona fase dels treballs, aquest divendres, al mateix estany de la Guinardera.

Rètols informatius sobre la gestió dels espais verds

Els rètols de senyalització que s'instal·laran a l'estany formen part d'un projecte pedagògic orientat a donar a conèixer el model de gestió dels parcs i jardins. En total es col·locaran 80 cartells a diferents punts de la ciutat per explicar aspectes com la gestió dels espais verds, l'eliminació dels productes químics, l'adaptació als processos i dinàmiques naturals o la creació d'espais més biodiversos, entre d'altres.



José Gallardo

El que farem és replantar els marges, camins perimetrals, grades, passarel·les, i donarem una imatge global de ciutat saludable.


TAMBÉ ET POT INTERESSAR