Sant Cugat se suma aquest diumenge al 'Dia de l'Esperança' de la mà d'Intermon Oxfam


  • Comparteix:

La jornada s'allargarà durant tot el dia amb l'objectiu de treballar pels països més desfavorits

La jornada s'allargarà durant tot el dia amb l'objectiu de treballar pels països més desfavorits

'Sembrant esperança' és el lema escollit per la tercera edició a Sant Cugat del Dia de l'Esperança, que Intermon Oxfam celebrarà aquest diumenge durant tot el dia a la plaça d'Octavià. Amb aquest lema els organitzadors volen recollir el màxim de signatures possibles per tal d'aconseguir més ajudes per països subdesenvolupats.

En aquesta tercera edició del Dia de l'Esperança que se celebra a la nostra ciutat, els assistents podran gaudir d'activitats durant tot el dia, ja que per primera vegada els actes s'allargaran durant el matí i també a la tarda. En aquesta ocasió, el lema escollit serà 'Sembrant esperança' i segons han explicat els organitzadors la jornada estarà molt centrada en Burkina Faso.

La responsable de la campanya, Iolanda Puiggròs, ha explicat al magazín 'Barra Lliure' d'aquesta emissora, que la campanya busca que les institucions realitzin accions per evitar l'empobriment dels països més desfavorits i per potenciar el desenvolupament de l'agricultura, entre d'altres coses.

Iolanda Puiggròs

La campanya busca que les institucions que poden tenir accés a les negociacions a nivell mundial realitzin accions que tendeixin a evitar l'empobriment i a potenciar el desenvilupament dels països més pobres.


Puiggròs ha afegit que actualment s'està produint cada vegada més l'anomenat efecte 'dumping', és a dir, la venda de productes per sota del preu de cost. Des d'Intermon denuncien que les produccions dels països més rics estan massa subvencionades i que això provoca que els que els productes dels països subdesenvolupats no tinguin accés als mercats, no només del primer món sinó tampoc dels països més pobres.

Davant d'aquesta situació, la presidenta del comitè local d'Intermon Oxfam, Mari Creu Moya, creu que la celebració d'aquesta diada pot servir per recollir el màxim de firmes possibles per tal de canviar la situació en aquests països. Moya ha declarat també que espera que enguany se superi l'èxit d'edicions anteriors.

Mari Creu Mari Creu Moya

Aquesta situació és molt dura i molt difícil de canviar. Si nosaltres recollim moltes firmes, i aqyest és l'objectiu de la diada, seria un gran èxit. La festa anirà al voltant d'ancoseguir un dia per l'esperança per solucionar els problemes.


Durant la jornada, que compta amb la col·laboració de l'Ajuntament de Sant Cugat, l'ONG Intermon Oxfam ha preparat un esmorzar i un berenar popular, així com una actuació de música i dansa africana, entre d'altres. A més durant la diada els més menuts també podran gaudir d'activitats lúdiques, i es farà la lectura d'un manifest a càrrec del president de Justícia i Pau, el santcugatenc Arcadi Oliveres.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.