La pastisseria Sàbat retira una mona que Hora Bruixa titllava de racista

La creació mostrava una dona de cintura amunt amb davantal i barret de cuinera


  • Comparteix:

Aquesta era la mona que es podia veure a la pastisseria / Foto: Twitter d'Hora Bruixa

Aquesta era la mona que es podia veure a la pastisseria / Foto: Twitter d'Hora Bruixa

La pastisseria Sàbat ha retirat una mona de l'aparador titllada de racista pel col·lectiu feminista Hora Bruixa. L'entitat local n'havia difós la imatge a través de les xarxes socials, acompanyada de textos en què lamentava la perpetuació del tòpic que associa xocolata i persones negres. 'La figura mostra una dona despullada, només tapada amb un davantal, amb uns llavis vermells totalment desproporcionats que mantenen la caricaturització històrica sobre les persones negres i que només contribueix en la seva estigmatització', deia el col·lectiu. Marc Sàbat, un dels responsables de la pastisseria, ha lamentat, també a través de les xarxes socials, que algú s'hagi pogut sentir ofès després de retirar la mona.

Hora Bruixa també denunciava que la dona que representava la mona sostenia una safata a cada mà, "imatge que evoca directament a l'esclavisme". Per això rebutjava la representació de les persones negres que evocava la mona i en demanava la retirada, tal com finalment ha fet la pastisseria.

Tot i la retirada, Marc Sàbat ha explicat a través de Twitter i responent al col·lectiu que "és un maniquí, que representa elegància, és de xocolata, que representa al que ens dediquem, porta un nom, el del negoci i la família, sosté per una banda el que representa el producte artesanal i per altra la diada que celebrem".

Suport del PDeCAT

A través d'un comunicat, la Junta Gestora del PDeCAT de Sant Cugat ha volgut fer arribar el seu suport a la família Sàbat, "que porta anys engrandint el prestigi d'una veritable icona de la nostra ciutat amb els seus emblemàtics establiments", així com als treballadors i clients de les botigues. En el text, el partit polític també ha lamentat el "malestar i perjudicis generats per les absurdes i indefensables acusacions" d'Hora Bruixa.




  • Comparteix:

COMENTARIS

No son feministes, son talibanes, tu.

Pere Ferrer Morello. Enviat el 6/abr/23


OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.