Infants, jovent i gent gran estrenyen llaços amb el 'Mural de Vida' de la Llar d'Avis

Aquest projecte de creació artística arriba a la vuitena edició amb l'escola del Pi d'en Xandri i dels de l'institut Angeleta Ferrer


  • Comparteix:

La inauguració del Mural de Vida de la Llar d'Avis / Foto: Cugat Mèdia

La inauguració del Mural de Vida de la Llar d'Avis / Foto: Cugat Mèdia

El nou disseny del 'Mural de Vida' ja llueix a la façana de la Llar d'Avis de la Parròquia. En aquesta vuitena edició d'aquest projecte intergeneracional han participat els infants de cinquè l'escola del Pi d'en Xandri, el jovent del batxillerat artístic de l'institut Angeleta Ferrer i els membres de la Llar d'Avis de la Parròquia. El mural d'enguany representa el concepte de l'educació i la transmissió de les històries de tota una vida que van explicar els avis als més joves.

En aquesta ocasió, s'ha apostat per un nou concepte artístic en el qual s'ha animat als més petits a fer una lectura crítica de les històries que van escoltar dels avis durant les visites que es van fer tant a la llar d'avis com a l'escola, reflexionar-hi i fer unes relatories gràfiques en grup per representar allò que van considerar més important. Per la concepció d'aquesta nova idea l'alumnat van tenir l'ajuda de l'artista gràfica Núria Inés que els va guiar durant el procés.

Un cop fets aquestes representacions, l'estudiantat del batxillerat artístic de l'institut Angeleta Ferrer s'hi ha inspirat per crear el nou mural que lluirà durant un any fins que es renovi per la pròxima edició. Durant l'acte es va recalcar en la importància de l'educació i en com ha canviat des de l'època dels avis fins a l'actual.

A l'esdeveniment hi ha assistit l'alcaldessa, Mireia Ingla, que ha valorat que aquest "ja s'ha convertit en un projecte de ciutat", i ha destacat l'emoció que s'ha viscut avui en l'acte i l'ha considerat com un projecte "entranyable" que uneix diferents generacions de la ciutat.


Mireia Ingla

Els avis expliquen vivències a la canalla que ho trasllada a l'art amb una expressió artística i són projectes que tenen molt èxit. Totes les persones que han participat han parlat d'emocions, estaven emocionats els nens i els avis, i un projecte que és capaç de generar aquestes emocions, només pot ser un projecte genial i entranyable.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.