La privació de llibertat, al curs d'estiu 2023 de la Unipau

L'edició d'enguany canvia d'ubicació i es farà al Claustre del Monestir entre el 6 al 12 de juliol


  • Comparteix:

Arés Perceval, directora de l'Unipau / Foto: Unipau

Arés Perceval, directora de l'Unipau / Foto: Unipau

La Universitat Internacional de la Pau (Unipau) dedicarà la 38a edició del curs d'estiu a la privació de llibertat i com aquesta funciona com un instrument de poder. Segons explica Arés Perceval, directora de la Unipau, aquest any reflexionaran sobre temes socials com per exemple quin tipus de justícia tenim, el racisme institucional dins dels tribunals, o la gentificació i com es construeixen les ciutats per fer un control racial. L'edició d'enguany canvia d'ubicació i es farà al Claustre del Monestir de Sant Cugat entre el 6 i el 12 de juliol.

També es faran preguntes com 'quin tipus de llibertat tens si tens una mancança de recursos?', i també de com el padró és la primera pedra en el camí de la inclusió social, com s'han polititzat els problemes socials i com s'ha fet ús de la policia per solucionar-los.

CONSULTA EL PROGRAMA I LES PONÈNCIES DEL CURS D'ESTIU DE LA UNIPAU 2023

El curs, que s'ha dividit en tres blocs -espais i institucions, lluita armada i mancança de recursos-, té com a idea principal "parlar sobre seguretat humana i sobre com estem resolent els conflictes actualment", explica Perceval.


Arés Perceval

Quin tipus de llibertat tens si tens una mancança de recursos? Es parlarà sobre el padró com a primera pedra en el camí de la inclusió social, com s'han polititzat els problemes socials i com s'ha fet ús de la policia per solucionar-los.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.