El bullying i la discriminació centren el debat del primer Congrés de Joves per la Pau-Arcadi Oliveres

La intenció per l'any vinent és ampliar el projecte amb més dies, instituts i municipis

Un moment dels alumnes participants durant el primer Congrés de Joves per la Pau-Arcadi Oliveres / Foto: Cugat Mèdia

Societat

Publicat el 5/mai/23 per Xavier Giménez

L'assetjament escolar i la discriminació per motius de raça, gènere o diversitat de cossos han centrat el primer Congrés de Joves per la Pau-Arcadi Oliveres amb la col·laboració de Cugat Mèdia. Hi ha participat l'alumnat de l'escola Avenç i l'institut Leonardo da Vinci, que ha triat els temes que s'han abordat en la iniciativa, organitzada per la Universitat Internacional de la Pau (Unipau), entitat que Oliveres, mort fa dos anys, va fundar i presidir. La trobada d'aquest divendres ha tingut lloc al Casal Torreblanca i ha inclòs quatre tallers: un de hip-hop, un de fanzins, un de pòdcast, organitzat per Cugat Mèdia, i un de ball.

La directora de la Unipau, Arés Perceval, ha celebrat la implicació dels estudiants en aquesta primera edició, "una prova pilot" perquè de cara a l'any que ve es pugui ampliar "a tres dies i a més instituts i municipis participants".

La iniciativa, expliquen des de l'organització, ha nascut de la necessitat de donar continuïtat al projecte educatiu de la Unipau, més enllà de les aules, amb una proposta que pretén crear espais de reflexió, intercanvi i accions enfocades per la pau.


DECLARACIONS

Arés Perceval

Aquest any era la prova pilot que era només un dia, i l'any que ve seran tres dies, on s'implicaran més instituts i més municipis.

Your browser doesn’t support HTML5 audio