Promusa es treu de sobre el terreny del carrer de Víctor Hugo

L'empresa pública d'habitatge ha posat a la venda el terreny per 1,5 milions d'euros perquè no s'hi pot construir habitatge de lloguer protegit


  • Comparteix:

El terreny situat al carrer de Víctor Hugo / Foto: Google Street View

El terreny situat al carrer de Víctor Hugo / Foto: Google Street View

L'empresa municipal d'habitatge Promusa ha posat a la venda per 1,5 milions d'euros el terreny públic situat al carrer de Víctor Hugo. Promusa va adquirir aquesta parcel·la de 3.500 metres quadrats l'any 2019 (pel mateix preu que la ven ara) amb l'objectiu de transformar la qualificació del terreny a equipament dotacional i poder construir-hi habitatges de lloguer protegit per a joves o gent gran, però les limitacions urbanístiques que genera la proximitat de les vies del tren no ho va fer possible, segons explica Promusa a Cugat Mèdia. És per això que aquesta operació, que estava prevista al Pla Promusa 2030 aprovat l'any 2018 per l'anterior equip de govern, finalment no es va incloure en el Pla d'Habitatge Assequible 2030, aprovat el 2022.

La posada a la venda d'aquest terreny ha provocat la reacció del PDeCAT-Units, que ha acusat el govern de "liquidar part del patrimoni dels santcugatencs". En un comunicat, el partit exigeix que s'aturi immediatament la subhasta de la finca, ja que "a la pròpia web de Promusa consta que es dedicarà a la construccció de 60 habitatges amb protecció ofcial de lloguer al municipi". El document que apareix a l'apartat de transparència de la web de l'empresa municipal, però, correspon al Pla Promusa 2030 (aprovat el 2018) i no al Pla d'Habitatge Assequible 2030 (aprovat el 2022). En aquest últim document, el contingut del qual va avançar elCugatenc el juliol de l'any passat, ja no es contempla la construcció d'habitatge al terreny del carrer de Víctor Hugo.


Mayte Pérez

No entenem com en plena campanya electoral, Promusa es treu de sobre una parcel·la destinada a equipaments. Llavors el que nosaltres demanem és una explicació de per què Promusa es desfà d'aquesta parcel·la i el posicionament de la resta de partits.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.