Arxivades 84 de les 89 propostes de sanció per la protesta contra el desnonament del carrer Indústria

Les cinc denúncies que es mantenen afecten tres persones


  • Comparteix:

Imatge del desnonament del carrer de la Indústria / Foto: Cugat Mèdia

Imatge del desnonament del carrer de la Indústria / Foto: Cugat Mèdia

Gairebé totes les propostes de sanció que els Mossos d'Esquadra van fer per a 46 persones identificades durant la concentració convocada per aturar el desnonament al carrer de la Indústria el juny passat han quedat arxivades, segons ha avançat el Nació Sant Cugat i ha confirmat Cugat Mèdia. Les ha desestimat la conselleria de l'Interior, que manté només cinc de les 89 denúncies que s'havien proposat, i que afecten tres persones, entre elles la tinenta d'alcaldia Lourdes Llorente. El departament considera que les propostes de sanció (per desobediència, obstrucció a la justícia i no comunicar a l'autoritat competent la convocatòria de la protesta) no tenen cabuda perquè el dret de protesta està per sobre.

Així, les denúncies que queden són per incompliment de la llei de Seguretat Ciutadana ('llei mordassa'). Una d'elles és una denúncia penal contra l'activista Berta Vidal, a qui se li demana una pena de presó de nou mesos per menysteniment de l'autoritat i intentar impedir l'entrada dels agents a l'immoble.

Fa dues setmanes, el Sindicat de Llogateres reclamava la retirada de totes les causes i asseyalava ERC com "responsable" de tot plegat com a partit del Govern de la Generalitat.

El llançament

El desnonament va tenir lloc el 21 de juny de 2022 i es va executar per requeriment judicial amb un ampli operatiu dels Mossos d'Esquadra, que van tallar l'accés a l'habitatge i hi van entrar a la força. La propietat reclamava l'immoble per impagament del lloguer (asseguraven que el deute era de 25.000 euros), mentre que la família afectada sol·licitava un acord per pagar el deute contret i per a un lloguer social, ja que tenien un informe de vulnerabilitat i no comptaven amb alternativa habitacional. La societat propietària assegurava no hi estaven obligats perquè legalment no eren considerats 'grans tenidors' en el moment de demanar el llançament el 2019.

Era el segon cop que s'intentava el llançament i, en aquesta ocasió, sí que es va completar. Per intentar aturar-ho, el Sindicat de Llogateres va mobilitzar més d'una trentena de persones, entre les quals hi havia la regidora Lourdes Llorente, que va ser una de les persones retirades per la força i identificades.

MIRA AQUÍ EL VÍDEO LA NOTÍCIA SOBRE EL DESNONAMENT



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.