El Sindicat de Llogateres recorda a Interior que aturar la repressió és una qüestió de 'voluntat política'

El col·lectiu considera que l'arxivament de la majoria de propostes de sanció evidencia que hi ha marge polític


  • Comparteix:

Moment de la roda de premsa del Sindicat de Llogateres / Foto: Cugat Mèdia

Moment de la roda de premsa del Sindicat de Llogateres / Foto: Cugat Mèdia

El Sindicat de Llogateres veu insuficient la decisió de la conselleria d'Interior d'arxivar 84 de les 89 propostes de sanció elevades pels Mossos d'Esquadra contra 46 persones que van participar a l'intent d'aturar un desnonament al carrer de la Indústria. Segons el col·lectiu, el pas del departament és resposta a la seva 'pressió' i evidencia que es tracta d'una qüestió de 'voluntat política' i d'un intent de 'maquillar la seva repressió' abans de les eleccions municipals. Per això, avisa el Sindicat, continuaran defensant els llogaters, tot i una repressió que consideren que només busca la desmobilització.

El Sindicat de Llogateres continua posant el focus en una actuació policial que va acabar amb una família desnonada per defensar "els interessos dels grans tenidors" i amb un operatiu "desproporcionat".

En total, els Mossos d'Esquadra van formalitzar 89 propostes de sanció, que finalment han quedat desestimades per la conselleria, tret de cinc. Aquestes afecten a tres persones, entre elles la tinenta d'alcaldia Lourdes Llorente, que ha presentat al·legacions. Així, les propostes de sanció que queden són per incompliment de la llei de Seguretat Ciutadana ('llei mordassa'), a més d'una denúncia penal contra l'activista Berta Vidal, a qui se li demana una pena de presó de nou mesos per menysteniment de l'autoritat i intentar impedir l'entrada dels agents a l'immoble.

"Demostra que és una qüestió de voluntat política", diuen des del Sindicat, que es pregunta per què no s'arxiven totes, tot i que "hi ha marge d'actuació política" com demostra el desistiment de 84 de les 89 propostes de sanció. I és que el col·lectiu lamenta que "treuen pit" des d'ERC per haver arxivat la gran majoria de les propostes de sanció, però la repressió al moviment per l'habitatge continua.

De la seva banda, el departament considera que les propostes de sanció (per desobediència, obstrucció a la justícia i no comunicar a l'autoritat competent la convocatòria de la protesta) no tenen cabuda perquè el dret de protesta està per sobre. Preguntant sobre aquest cas, el conseller d'Interior, Joan Ignasi Elena, va explicar que els serveis tècnics de la conselleria han seguit "criteris jurídics" segons la llei de seguretat ciutadana que estableix el Tribunal Constitucional i el Tribunal Europeu dels Drets Humans, però va descartar fer altres valoracions.

De la seva banda, l'alcaldessa, Mireia Ingla, va publicar una piulada on assegurava estar "molt orgullosa" de la feina d'ERC al departament d'Interior en la defensa dels drets fonamentals de manifestació i llibertat.






Bota i Ortega

Que es puguin arxivar algunes de les multes demostra que la repressió al moviment per l'habitatge és una qüestió de voluntat política. Per què no arxiven la resta. // Posem en valor que l'arxivament ha estat per la pressió del Sindicat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.