La cooperativa Estel celebra el 25è aniversari replantant nous arbres

Dissabte s'ha fet la plantada simbòlica de l'últim arbre

Societat

Publicat el 9/abr/05 per Esteve Sala

La cooperativa Estel ha celebrat el seu vint-i-cinquè aniversari plantant 40 nous arbres, que completen la construcció d'una residència per a disminuïts psíquics i l'adequació dels seus terrenys. Els arbres, regalats per l'Ajuntament, s'han colocat durant les últimes setmanes i aquest dissabte s'ha fet l'última plantada simbòlica.

Fa 25 anys que la cooperativa Estel va comprar uns terrenys a Valldoreix per poder-hi instal·lar diferents tallers i una residència per a disminuïts psíquics. Durant les últimes setmanes, el procés s'ha completat amb la plantació de 40 arbres, de 3 espècies diferents, per acabar d'acondicionar els espais. Ho explica el president de la cooperativa, Lluís Arderiu:

Lluís Arderiu

Fa 25 anys, un grup de pares va fundar la cooperativa, preveient que un dia els nostres fills necessitarien un lloc com aquest. Hi ara està acabat.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



Els arbres els ha cedit l'Ajuntament, i s'han plantat fa unes setmanes per afavorir la seva implantació a la nova ubicació. El tinent d'alcalde de Medi Ambient, Eduard Pomar, ha presidit l'acte final, que ha consistit en plantar simbòlicament l'últim arbre:

Eduard Pomar

Són arbres adaptats a aquest clima, i pensem que s'adaptaran perfectament al terreny

Your browser doesn’t support HTML5 audio



Actualment, més de 40 joves poden beneficiar-se de l'activitat de la cooperativa Estel, i un grup de 18 persones viuen a la residència que s'hi ha construït, millorant així la seva autonomia respecte als pares.