El Monestir acull un concert de cant gregorià en honor als 15 anys del cor dels Antics Escolans de Sant Cugat


  • Comparteix:

La Parròquia de Sant Pere d'Octavià s'ha omplert de gent que no s'ha volgut perdre el concert

La Parròquia de Sant Pere d'Octavià s'ha omplert de gent que no s'ha volgut perdre el concert

El monestir ha acollit aquest dissabte a la tarda una trobada d'entitats de cant gregorià, organitzat pel Cor dels Antics Escolans de Sant Cugat que enguany celebra el seu quinzè aniversari. Una cantada i un pica-pica han estat els principals actes de la jornada, que ha aplegat vuit corals d'arreu de Catalunya.

La jornada a començat a les quatre de la tarda amb la trobada de tots els cors a la Casa Abacial, on han pres un primer contacte i han fet un assaig general. El concert ha servit, alhora, per homenatjar els 15 anys de la fundació del cor dels Antics Escolans de Sant Cugat, amb un concert que, en un principi, s'havia de celebrar a Montserrat, però que finalment s'ha pogut portar a terme a la nostra ciutat, tal i com explica Joan Auladell, director del cor.

Joan Auladell

S'havia dit de fer-ho a Montserrat, però a Sant Cugat és més assequible i va encaixar perfectament. A més, hem donat a conèixer el Monestir i el poblre. Tots mantenen molt bona relació i coordinació; esperem que duri


A les sis de la tarda s'ha fet la trobada al Monestir en honor a la Verge, i els prop de 200 cantaires han ocupat els primers bancs de l'església per fer el concert. L'alcalde Lluís Recoder ha destacat el marc idíl·lic del Monestir pel concert, i ha destacat l'oportunitat de promoció que suposa aquest acte per la ciutat. L'escoltem.

Lluís Recoder

Ha suposat la vinguda de cors d'arreu de Catalunya que coneixeran Sant Cugat, el Monestir, i l'admiraran. Per tant, també és una promoció vinculada a la cultura, que està molt en la línia de la política de promoció que volem seguir des del consistori


Finalment, dues de les corals previstes, la Schola Catorum de la Catedral de Tarragona ni la Schola de Cant Gregorià de Montblanc, no han pogut participar a la trobada perquè han actuat en una missa en honor a Joan Pau II a la catedral de Tarragona.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.