L'Ajuntament atura de moment el tancament del nucli zoològic de Cal Castillo


  • Comparteix:

L'Àrea de Medi Ambient comprovarà sobre el terreny si les instal·lacions compleixen la normativa urbanística

L'Àrea de Medi Ambient comprovarà sobre el terreny si les instal·lacions compleixen la normativa urbanística

L'Ajuntament ha aturat provisionalment la resolució de l'Àrea de Medi Ambient que obligava a cessar les activitats del nucli zoològic de Cal Castillo, a Sol i Aire, i que s'havia de fer efectiva aquest diumenge. Després d'una reunió entre el propietari de les instal·lacions, l'alcalde i el titular de Medi Ambient, l'equip de govern ha decidit demanar informes complementaris per comprovar si el nucli zoològic s'ajusta a la regulació urbanística.

Aquest diumenge s'ha esgotat el termini que l'Ajuntament va donar al nucli zoològic de Cal Castillo per cessar les seves activitats i retirar els animals de la instal·lació. Malgrat això, el tancament de les instal·lacions no es farà efectiu de moment, a l'espera que els serveis tècnics de l'Àrea de Medi Ambient i del Parc de Collserola elaborin informes complementaris per saber si l'activitat desenvolupada encaixa o no amb la normativa urbanística.

I és que un dels arguments del consistori per ordenar el cessament de l'activitat i denegar la llicència d'activitats era, precisament, que el nucli zoològic ocupava uns terrenys de titularitat municipal i una zona qualificada com a Parc Natural de Reserva Forestal, que no admet aquest tipus d'activitat.

Però el propietari del nucli zoològic, Josep Castillo, manté que els terrenys que ocupa la instal·lació són de propietat privada, i no de titularitat pública com assegura l'Ajuntament. Per això, torna a reclamar que l'Ajuntament reconsideri la seva postura i atorgui la llicència municipal necessària per obtenir l'autorització per part de la Generalitat. Ho ha dit en declaracions al magazín 'Barra Lliure' d'aquesta emissora.

Josep Castillo

És una petita equivocació de les administracions. El terreny no és públic, ja ho vaig parlar amb l'alcalde. El recurs que vam presentar no ha obtingut resposta, suposo que ho estan estudiant.


Castillo assegura, a més, que l'activitat del nucli zoològic compta ja amb prop de 3.000 signatures de suport, i que només aquest diumenge ha rebut la visita d'unes 225 persones.

De la seva banda, el tinent d'alcalde de Medi Ambient, Eduard Pomar, visitarà aquest dimecres les instal·lacions, acompanyat per tècnics de l'Àrea, per comprovar sobre el terreny si el nucli zoològic compleix amb la regulació urbanística i amb la normativa mediambiental.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.