El vano i el ram llueixen com sempre per Sant Pere

El ball del 'Paga-li, Joan' omple de gom a gom els Jardins del Monestir per veure ballar les 30 parelles d'infants i les 70 d'adults


  • Comparteix:

La Festa Major de Sant Cugat no seria la mateixa sense el ball del 'Paga-li, Joan'. Cada vespre del dia de Sant Pere sense excepció, un grup escollit de parelles balla aquesta dansa tradicional santcugatenca. Aquest 2023 han sigut 30 parelles de nens i nenes i 70 d'adults, entre les quals, com sempre hi ha hagut Josep Maria Vallès. Aquest cop, però, ha sigut el primer que ha ballat sent alcalde de Sant Cugat, cosa que l'han obligat a estar assegut presidint el ball mentre les altres parelles feien la primera volta als Jardins. Quan ha acabat aquesta primera part del ball del vano i el ram, Vallès i la seva parella s'han afegit a la cua per participar en aquesta tradició que només es balla a Sant Cugat.




Josep Maria Vallès presidint el pas de les parelles durant el 'Paga-li, Joan' abans de posar-se a ballar ell també

Josep Maria Vallès presidint el pas de les parelles durant el 'Paga-li, Joan' abans de posar-se a ballar ell també / Foto: Ajuntament


L'alcalde, Josep Maria Vallès, i la seva parella, Mireia Fons, ballant el 'Paga-li, Joan'

L'alcalde, Josep Maria Vallès, i la seva parella, Mireia Fons, ballant el 'Paga-li, Joan' / Foto: Ajuntament

El 'Paga-li, Joan' sempre comença un cop arriba el seguici de Sant Pere a la porta de l'església del Monestir i acaba la missa en honor al patró de la ciutat. En aquest moment és quan els gegants de Sant Cugat, el Joan i la Marieta, han fet el primer ball, amb la solemnitat habitual, per deixar pas als 60 infants.

Els infants també han sigut protagonistes del ball del vano i el ram com sempre

Els infants també han sigut protagonistes del ball del vano i el ram com sempre / Foto: Ajuntament

Aquestes 30 parelles de nens i nenes, escrutats pels ulls dels pares, mares, àvies i avis, i milers de càmeres enfocant-los, han seguit els passos del ball amb la màxima atenció que han pogut. Més d'un dels que aquest dijous han ballat amb els infants, d'aquí a 10 anys ho faran ja amb els adults.

I al final ha sigut el torn de les 70 parelles d'adults. Alguns fa anys que les ballen ininterrompudament i altres s'han estrenat aquest 2023 fent bona la dita que diu que no ets santcugatenc si no has ballat el 'Paga-li, Joan' almenys una vegada.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.