Les curiositats de fer guàrdies nocturnes al CUAP Sant Cugat

La doctora Marta Serra explica com es treballa de nit al principal centre sanitari d'urgències a la ciutat


  • Comparteix:

La doctora Marta Serra al seu despatx / Foto: Cugat Mèdia

La doctora Marta Serra al seu despatx / Foto: Cugat Mèdia

Amb l'arribada de l'estiu, la majoria de la població marxa de vacances. Hi ha serveis essencials, però, que han d'estar disponibles les 24 hores del dia, també de nit. És el cas del CUAP Sant Cugat i dels seus metges, que fan guàrdies nocturnes per poder atendre les urgències de nit. La doctora Marta Serra explica a Cugat Mèdia alguns casos curiosos. 'Va venir un pacient que havia somiat que tenia un accident i deia que li feia mal tot el cos. Estava molt preocupat'. Malgrat que alguns casos poden ser surrealistes, Serra assegura que sempre atenen a tothom i després fan pedagogia per explicar als pacients com fer servir els diferents recursos disponibles per a la ciutadania.

"Cadascú gestiona la seva urgència com pot o sap i acudeix allà on creu que el poden atendre", explica la doctora, que davant d'alguns casos diu que el millor és portar-ho "amb humor". En aquest sentit, Serra remarca que és un món de contrastos. "De nit ens venen des de pacients amb parada cardiorespiratòria fins a una persona que ens va portar un colom ferit perquè l'atenguéssim".

La doctora Serra i la resta del personal del CUAP combinen la jornada durant el dia amb el torn de la nit. "Compaginar les dues jornades és cansat, però aquí som una petita família i ens ajudem". De nit, les visites es concentren sobretot de 12 a quatre de la matinada, habitualment per casos de gent "que ha allargat massa el sopar o per gent que surt de festa". Serra també remarca que les visites nocturnes han crescut en els últims anys. "La població de Sant Cugat ha crescut molt i això s'extrapola al nombre de visites diàries".


Marta Serra

L'altre dia va venir un pacient que havia somiat que tenia un accident. Estava molt preocupat perquè sentia que li feia mal tot el cos. Són anècdotes bastant surrealistes.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.