La Generalitat i Asepeyo negocien la utilització d'alguns serveis d'aquest centre dins la xarxa sanitària pública


  • Comparteix:

La consellera de Salut afirma que la voluntat és fer un hospital a la zona de Sant Cugat i Rubí

La consellera de Salut afirma que la voluntat és fer un hospital a la zona de Sant Cugat i Rubí

El departament de Salut de la Generalitat i l'Hospital Asepeyo podrien tancar en breu un acord pel qual aquest centre hospitalari pugui ser utilitzat, en alguns aspectes, com a servei públic. L'objectiu del govern català és poder evitar els col·lapses que pateixen alguns serveis o especialitats, com poden ser algunes proves diagnòstiques. Aquesta iniciativa s'emmarca dins un pla més general per millorar la sanitat pública a l'entorn de Sant Cugat i Rubí, i on es contempla la necessitat de tenir un hospital de referència.

La consellera de Sanitat ha assegurat que el govern català continua estudiant la millor manera de dotar els municipis de Sant Cugat i Rubí d'un centre hospitalari de referència, tot i que encara cal veure com s'ha de concretar aquest projecte.

De moment però, Marina Geli ha avançat que s'estan buscant solucions a curt termini, i que en aquest sentit s'està ultimant un acord amb l'Hospital Asepeyo, ubicat al polígon de Can Sant Joan, per la utilització des del sector públic d'algunes de les seves instal·lacions i equipaments. Tot i que aquest acord es presentarà en breu, la consellera ha expressat la voluntat que s'hi puguin fer, per exemple, proves diagnòstiques.

Marina Geli

Estem en converses amb Asepeyo per la utilització des del sector públic d'isntal·lacions que té aquest hospital. De totes maneres, partim de la decisió política de la necessitat de fer un hospital subcomarcal.


La consellera de Salut també ha fet referència a les queixes de la FAV per les llargues llistes d'espera que hi ha en algunes especialitats, i ha assegurat 'compartir aquesta preocupació' perquè si ve la mitjana general pot ser de 35 dies, tal i com es va dir des de la Regió Sanitària Centre, si que hi ha especialitats que presenten importants problemes.

En aquest sentit, Marina Geli ha assegurat que s'hi està treballant i que una de les mesures és aquest mateix conveni amb Asepeyo, que espera que a curt termini pugui contribuir a millorar aquesta situació.

Marina Geli

Intentar que a curt temrini puguem resoldre tant el temps d'espera per a visites a especialistes com per proves diagnòstiques, perquè sabem perfectament que en algunes especialitats no ho tenim en temps de garantia.


Geli ha remarcat però que aquesta iniciativa s'emmarca dins un pla més ampli per resoldre els dèficits actuals de la sanitat pública en aquesta zona, i que es manté la voluntat política de fer un hospital de referència que pugui donar servei als ciutadans de Sant Cugat i Rubí, principalment. La consellera també ha afegit que no s'ha tancat cap porta a possibles acords amb altres centres de la zona, com ara l'Hospital General de Catalunya.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.