L'Institut de Bioètica del Centre Borja proposa la despenalització de l'eutanàsia en casos molt concrets


  • Comparteix:

L'Institut cristià de Bioètica del Centre Borja es desmarca de la postura oficial de l'Església catòlica i es posiciona a favor de l'eutanàsia en casos molt concrets de malalts terminals amb dolor físic i patiment psicològic. Així ho han manifestat en un document que recull dos anys de treball i que aposta per redefinir el terme d'eutanàsia.

El document realitzat per l'Institut de Bioètica del Centre Borja té com a principal objectiu reivindicar el valor de la vida i d'una mort digna. Segons la directora de l'Institut, Núria Terribas, el text no es posiciona totalment en contra de la postura oficial de l'Església catòlica, ja que cada vegada hi ha més sectors de la doctrina que accepten l'eutanàsia en determinats casos. En aquest sentit, el document contempla la possibilitat de l'eutanàsia en casos molt concrets en què el malalt sigui terminal i estigui en una situació de dolor continuat.

Núria Terribas

Haurien de ser situacions de pacients terminals, amb dolor físic o psíquic insuportable , sempre amb una petició expressa del pacient i en un context mèdic.


Núria Terribas, a més, ha insistit en que no es tracta d'un text oportunista, sinó que és fruit de dos anys de treball i reflexió. Segons Terribas, és una investigació que té molt present la situació social actual i que aposta per començar a treballar en aquest sentit. La directora de l'Institut de Bioètica ha destacat que la principal via d'actuació és que les autoritats dediquin més recursos als malalts i a millorar les condicions de vida.

Núria Terribas

Les autoritats haurien de posar més recursos perquè les cures i les prestacions arribin a tothom per millorar les condicions. Les condicions actuals poden donar lloc a peticions d'eutanàsia innecessàries.


L'Institut cristià de Bioètica del Centre Borja pertany a la comissió sobre l'eutanàsia creada per la conselleria de Salut. Per això esperen, ara que ja s'ha fet públic el document, poder fer arribar les seves reflexions als responsables polítics.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.